جایگاه الگو در تربیت دینی از دیدگاه قرآن و نهج البلاغه
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی پژوهش های نوین در حوزه علوم تربیتی و روانشناسی و مطالعات اجتماعی ایران
- کد COI اختصاصی: ESCONF01_526
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 8343
نویسندگان
دانشجوی دکتری زبان و ادبیات فارسی دانشگاه شهید باهنر کرمان
عضو هیات علمی دانشگاه شهید باهنر کرمان
کارشناس ارشد الهیات دانشگاه آزاد اسلامی کرمان
چکیده
سرمشق گیری و الگوپذیری مهمترین و کاربردیترین نوع شناخت و یادگیری در همه دوران زندگی است. بر همین اساس، یکی از روش های تربیت، تربیت به وسیله الگو است، که می توان آن راروش الگویی نامید. این روش در سرتاسر زندگی و ابعاد مختلف آن کاربرد دارد واز آن جا که محتوای تربیت را به صورت عینی و عملی ارائه می دهد، در انتقال مفاهیم و آموزش برنامه های تربیتی، بسیار مؤثر است. شاید بههمین دلیل است که در منابع اسلامی، بر بهره گیری از الگو و پیروی از اسوه های حسنه تأکید شده است. اسلام در ترسیم برنامه روزانه را متذکر شده، و آنان را به حضور مستمر و به موقع در جایگاه الگوهای شایسته الهی فرا میخواند و از » الگوپذیری « مسلمانان، پیوسته روشالگوهای ناشایست برحذر میدارد . تأثیرپذیری انسان از محیط و گرایش او به تقلید را می توان از مبانی اثرگذاری این روش نام برد . این مقاله به بیان جایگاه الگو در تربیت دینی بر اساس دستور العمل های قرآن و دیدگاههای امام علی(ع) در نهج البلاغه پرداخته است. در ابتدا مفهوم تربیت، تربیت دینی و الگوی تربیتی به اختصار معرفی و سپس شیوه الگو سازی قرآن کریم و نهج البلاغه مورد بررسی و تحلیل قرار گرفته است. در پایان به آیات و روایات قرآن و نهج البلاغه در مورد بهترین الگوهای تربیتی از نظر ، یعنی حضرت محمد صلی الله علیه وآله و پیامبران الهی اشاره شده است.کلیدواژه ها
الگو، تربیت دینی، قرآن، نهج البلاغهاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.