حمایت اجتماعی ادراک شده با راهبردهای مقابله ای و بهزیستی روانشناختی در زنان مبتلا به برونشیت مزمن
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی پژوهش های نوین در حوزه علوم تربیتی و روانشناسی و مطالعات اجتماعی ایران
- کد COI اختصاصی: ESCONF01_400
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 630
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی دانشگاه ملی ملایر
دانشجوی کارشناسی روانشناسی دانشگاه ملی ملایر
دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی دانشگاه ملی ملایر
دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی دانشگاه ملی ملایر
چکیده
بیماریهای سیستمیک و مزمن ریه از مهم ترین مسائل بهداشتی و درمانی در جوامع جدید هستند که بر فعالیتهای روزانه زندگی اثر میگذارند. لذا پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه حمایت اجتماعی ادراک شده با راهبردهایمقابلهای و بهزیستی روانشناختی در زنان مبتلا به برونشیت مزمن انجام گرفت. جامعه مورد نظرکلیه زنان مبتلابه برونشیت مزمن مراجعهکننده به بیمارستان امیرالمومنین شهر اصفهان در سال 1394-95 بودند که از میان آنهاتعداد 70 نفر به عنوان نمونه به روش نمونهگیری در دسترس انتخاب شدند. ابزارهای مورد استفاده در پژوهش شامل: مقیاس حمایت اجتماعی ادراک شده)زیمن وهمکاران، 1988 (، مقیاس راهبردهای مقابلهای لازاروس) 4519 ( و مقیاس بهزیستی روانشناختی )ریف، 1995 ( بوده است. یافتهها نشان داد: حمایت اجتماعی ادراک شده با سطوحبالای بهزیستی روانشناختی و راهبردهای مقابله ای مساله مدار رابطه مثبت معناداری دارد و با راهبردهای هیجان مدار رابطه منفی دارد. نتیجه گیری : بالا بودن حمایت اجتماعی ادراک شده باعث میشود بیماران این درک راداشته باشند که مورد توجه و محبت دیگران قرار دارند و نقش خانواده در بالا بردن سطح اطمینان و عزت نفس آنها بالا میباشد. از یافته های این پژوهش میتوان در تدارک برنامه های بهبود و ارتقای سطح سلامت روانی و کیفیت خدمات موردنیاز استفاده نمودکلیدواژه ها
حمایت اجتماعی ادراک شده، بهزیستی روانشناختی، راهبردهای مقابلهای،برونشیت مزمنمقالات مرتبط جدید
- اثربخشی درمان هیجان مدار بر کاهش تعارضات زوجین: یک مطالعه مروری
- بررسی شیوع اختلال شخصیت اسکیزوئید در زوج های در آستانه طلاق در شهر اصفهان
- رابطه هیجان آگاهی و مهارت حل مسئله اجتماعی با اضطراب اجتماعی دانش آموزان
- نقش سلامت روان بر نوع انتخاب محتوا در شبکه اجتماعی اینستاگرام
- پیش بینی اعتیاد به اینترنت براساس مولفه های اجتناب شناختی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.