لبه یابی تصاویر رنگی به روش برداری درفضای رنگ YUV
- سال انتشار: 1386
- محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی فناوری اطلاعات و دانش
- کد COI اختصاصی: ICIKT03_023
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 5135
نویسندگان
گروه کامپیوتر دانشکده مهندسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد، گروه کامپیو
گروه کامپیوتر دانشکده مهندسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد، گروه کامپیو
چکیده
لبه یابی تصاویر یکی از مهمترین عملیات در پردازش تصویر به شمارمیرود . به علت کاربردهای وسیع تصاویر رنگی، لبه یابی این تصاویر از اهمیت ویژه ای برخوردار است . بطور کلی لبه یابی تصاویر رنگی به دو روش برداری ) ) Vector و ترکیبی ) ) Synthetic انجام میشود؛ کیفیت تشخیص لبه و زمان اجرا، این الگوریتم ها را از یکدیگر متمایز میسازد . زمان اجرای الگوریتم های لبه یابی در کاربردهای واقعی بسیار حائز اهمیت است؛ بدین معنی که استفاده از الگوریتمی که لبه های تصویر را با کیفیت مطلوب تشخیص داده اما زمان اجرای بالایی دارد در بسیاری از کاربردها ( حساس به زمان ) ، عملا غیر ممکن است . یکی از روش های جدید لبه یابی، الگوریتمی است که با استفاده از درخت پوشای مینیمال و در فضای رنگ YUV عملیات لبه یابی را انجام میدهد . این الگوریتم از کیفیت بالایی برخوردار میباشد اما زمان اجرای آن بسیار بالاست . در این مقاله، الگوریتمی بر مبنای این روش ارائه شده است . نتایج شبیه سازی نشان میدهد که الگوریتم پیشنهادی ضمن ارائه کیفیت بالا، از نظر زمان اجرا نسبت به الگوریتم مبتنی بر درخت پوشای مینیمال عملکرد بسیار بهتری دارد .کلیدواژه ها
تصویر رنگی، فضای رنگ YUV ، لبه یابیمقالات مرتبط جدید
- تحلیل مقایسه ای معیارهای ارزیابی نظریه ذهن: پل زدن بین شناخت انسانی و مصنوعی
- تولید محتوا با قدرت هوش مصنوعی: تحول بازاریابی دیجیتال
- دوخت تصاویر تهیه شده توسط پهپاد با استفاده از یادگیری عمیق بدون نظارت
- Stitching of drone images using unsupervised deep learning
- بررسی کاربردهایی از منطق فازی در حل مسائل مهندسی عمران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.