نقش باور خودکارآمدی در پیشرفت تحصیلی دانش آموزان
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی روانشناسی،علوم تربیتی و سبک زندگی
- کد COI اختصاصی: ICPE02_398
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 611
نویسندگان
دانشگاه آزاد اسلامی، واحد رودهن، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، رودهن. ایران
دانشگاه آزاد اسلامی، واحد رودهن، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، رودهن. ایران
دانشگاه آزاد اسلامی، واحد رودهن، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، رودهن. ایران
دانشگاه آزاد اسلامی، واحد رودهن، گروه علوم تربیتی، رودهن، ایران
چکیده
نظام های آموزشی در جوامع مختلف همواره درصدد شناسایی عوامل تأثیرگذار بر پیشرفتتحصیلی و ارائه راه کارهایی برای تقویت این عوامل هستند. این عوامل می تواند جزء عواملانگیزشی از جمله، باور خودکارآمدی باشد. نظام های آموزشی در طراحی برنامه های درسی واجرای آن باید به این نکته توجه کنند که باور خودکارآمدی بالا می تواند در پیشرفت تحصیلیمؤثر واقع شود. بدین ترتیب که اگر دانش آموزان از توانایی خود در انجام فعالیت های کلاسیادراک خوبی داشته باشند این ادراک به آن ها کمک می کند تا به ارزش تکالیف یادگیری پی بردهو خودکارآمدی آنان افزایش یابد. هم خودکارآمدی عمومی و هم خودکارآمدی مربوط بهتکالیف خاص به دانش آموزان کمک می کند که با شدت بیشتری در جهت افزایش توانایی خود ورسیدن به موفقیت تلاش کنند. خانواده، دوستان، مدرسه از برجسته ترین عوامل محیطی مؤثر درتحول باورهای خودکارآمدی عمومی و اختصاصی در دانش آموزان است. باور خودکارآمدیافراد براساس ابعاد بزرگی، عمومیت و توانایی تفسیر می شود که هر یک از این ابعاد نتایجعملکردی مهمی را به دنبال دارند. نکته مورد توجه آن است که از طریق آموزش راهبردهاییعمومی از جمله الگوسازی، استفاده از بازخوردهای اطلاعاتی (تجارب شخصی، تجارب جانشینی،ترغیب کلامی و علائم فیزیولوژیکی) و بازآموزی اسنادی می توان هم ادراک خودکارآمدی و همبه واسطه نقش میانجی گری خودکارآمدی با حوزه شناختی پیشرفت تحصیلی را در دانش آموزانافزایش داد. به همین علت در این پژوهش سعی بر آن است به بحث و بررسی نقش باورخودکارآمدی به عنوان یکی از متغیرهای مهم اثرگذار بر پیشرفت تحصیلی دانش آموزان پرداختهشودکلیدواژه ها
پیشرفت تحصیلی، راهبردهای انگیزشی، باورخودکارآمدیمقالات مرتبط جدید
- روایت پژوه ی تجربه مواجهه با افت تحصیلی ناگهانی یکی از دانش آموزان ممتاز در پایه ششم ابتدایی
- بررسی و ارزیابی تاثیر انجمن اولیا و مربیان در بهبود کیفی آموزش در مدارس ابتدایی دخترانه شهرک بزین شیراز
- اثربخشی آموزش تفکر انتقادی بر اهمالکاری تحصیلی دانشجویان
- بررسی رابطه هوش هیجانی و مدیریت زمان با بهداشت روانی دبیران دوره متوسطه شهر خرمآباد
- مقایسه تطبیقی نقش بازی های سنتی و دیجیتال در آموزش و یادگیری دانش آموزان ابتدایی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.