ضرورت تغییر در برنامه درسی هنرستان های فنی و حرفه ایبر اساس مطالعه تطبیقی کشور آلمان
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی روانشناسی،علوم تربیتی و سبک زندگی
- کد COI اختصاصی: ICPE02_381
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 737
نویسندگان
چکیده
هدف؛ پژوهش حاضر بررسی ضرورت تغییر در برنامه درسی هنرستان های فنی و حرفه ای ایران است. روش؛ اینپژوهش مطالعه تطبیقی و از آنجا که کشور آلمان به عنوان یکی از مطرح ترین کشورهای توسعه یافته در آموزش هایفنی و حرفه ای است، به بررسی ساختار آموزشی و مقایسه آن با ساختار آموزشی ایران پرداخته ایم. جامعه؛ موردبررسی شامل کلیه مستندات و منابع موجود منتشره توسط مجامع ملی، بین المللی و سازمانهای متولی امر آموزشهایمهارتی ایران و آلمان می باشد. یافته ها؛ بیانگر این مطلب است که کلیه آموزش های فنی و حرفه ای رسمی در دوشاخه کاردانش و هنرستان به ترتیب شامل 53و 58واحد درسی عمومی و انتخابی و حدود 43و 39واحد به درسهایمهارتی اختصاص دارد. دارندگان دیپلم فنی و حرفه ای می توانند پس از فراغت از تحصیل و گذراندن دوره هایخدمت نظام وظیفه عمومی جذب بازار کار شوند و یا بر اساس ضوابط، به طور مستقیم می توانند وارد دوره هایکاردانی شده و با گذراندن 72واحد، مدرک کاردانی دریافت کنند. اما نظام مهارتی در کشور آلمان منطبق بر سیستمآموزشی دو آل میباشد. این سیستم دو آل نامیده میشود چرا که آموزش در دو محیط آموزشی به انجام میرسد؛ دربنگاه اقتصادی و در مدارس حرفهای. این آموزش ها معمولاً 5سال به طول میانجامد. وظایف این سیستم ایجادکیفیتهای مهارتی منطبق بر قانون آموزش حرفه ای و جهت گیری شغلی فرآیند آموزش میباشد. هدف آموزش درسیستم دوآل این است که آموزشهای پایه مربوط به شغل توانائیها و صلاحیتهائی که برای اجرای فعالیتهای حرفه ایدر دنیای دائماً در حال تغییر مورد نیاز است را در یک دوره آموزشی مدون ارائه نماید. نتایج؛ بیانگر این است کهبرنامه های آموزش فنی و حرفه ای ایران با نیازهای بخش سه گانه اقتصادی انطباق کافی ندارد و در ایجاد وگسترش رشته ها و واحدهای آموزشی و تدوین محتوا به نیازها، امکانات و اقتضائات مناطق مختلف کشور توجهکافی نمی شود و آموزش های ارائه شده در هنرستان ها، عموماً با نیازها و پیشرفت های فناوری هماهنگ نیست. اماسهم آلمان در فارغ التحصیلان این کشور و ورود به بازارهای اشتغال بالاتر از متوسط اتحادیه اروپا قرار دارد به طوریکهدر مقایسه ای که بین کشور آلمان و دیگر کشورهای اتحادیه اروپا صورت گرفته است این میزان 60درصد جمعیت 25تا 64سال این کشور را در بر می گیرد در حالیکه این میزان در اتحادیه اروپا 47درصد می باشد. دلیل اصلی اینموضوع وجود سیستم دوآل در نظام آموزش مهارتی این کشور استکلیدواژه ها
تغییر، هنرستان های فنی و حرفه ای، ایران و آلمان، مطالعه تطبیقی، سیستم دوآلمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در شخصی سازی فرآیندهای آموزشی
- بررسی کاربرد و اثر بخشی بازی های رایانه ای موثر بر درمان کودکان دارای نشانه های اختلال کم توجهی- بیش فعالی (یک مرور نظام مند)
- بررسی رابطه بهزیستی روانشناختی و تاب آوری با کیفیت زندگی معلمان مشهد
- توانمندسازی و توسعه حرفهای معلمان دارای دانش آموز با نیازهای ویژه
- اثربخشی مداخله اموزش ارتباط بدون خشونت برمهارت های بین فردی و تاب آوری در کودکان کار
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.