سنجش سطح اضطراب کتابخانه ای دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه پیام نور قم برمبنای مدل چند بعدی ون کمپن

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی روانشناسی،علوم تربیتی و سبک زندگی
  • کد COI اختصاصی: ICPE02_097
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 793
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید غفاری

عضو هیات علمی دانشگاه پیام

افسانه لطفی عظیمی

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب

چکیده

هدف: پژوهش حاضر با هدف سنجش اضطراب کتابخانه ای دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه پیام نور قم برمبنای مدل چند بعدی ون کمپن (2003) انجام شده است.روش پژوهش: پژوهش به روش پیمایشی انجام شده است.پس از نمونه گیری به روش طبقه ای خوشه ای تعداد 229نفر دانشجوی دختر و پسر دانشگاه پیام نور قم به عنوان نمونهمورد بررسی انتخاب شدند. برای سنجش سطح اضطراب کتابخانهای از مدل چند بعدی ون کمپن( 2003)استفاده شده وسؤالات پژوهش با آزمون تی مستقل، تحلیل واریانس و طرح درون آزمودنی یکطرفه مورد تحلیل قرارگرفتند.یافته های پژوهش: یافته های مرتبط با میزان اضطراب در نمونه مورد پژوهش بر اساس چهار سطح اضطراب خفیف،اضطراب متوسط، اضطراب زیاد و اضطراب شدید نشان داد که جمعیت بیشتری از نمونه مورد مطالعه دارای اضطراب زیادهستند. همچنین میان اضطراب کتابخانه ای دانشجویان با میزان استفاده از کتابخانه و هدف استفاده از کتابخانه رابطه معناداروجود دارد. اما میزان اضطراب با مدت زمان حضور در کتابخانه رابطه معنی داری ندارد. بررسی میزان اضطراب کتابخانه-ای در میان دانشجویان دانشکده های مختلف نشان داد که دانشجویان دانشکده اقتصاد بیشترین اضطراب و دانشجویاندانشکده برق از کمترین میزان اضطراب برخوردارند. نتایج تحلیل واریانس درون آزمودنی نشان داد که بین ابعاد اضطرابکتابخانه ای تفاوت معناداری دارد. بیشترین تأثیر مربوط به مؤلفه ی اضطراب عمومی کتابخانه ای بوده و کمترین آن مربوطبه مؤلفه ی راحتی فیزیکی میباشد. همچنین نتایج پژوهش نشان داد که اگرچه در نمره ی کل اضطراب میان دختران وپسران تفاوتی معنادار وجود ندارد اما در بعضی از ابعاد بین دوجنس تفاوت معنادار وجود دارد. یافته ها نشان داد که در دوبعد راحتی و اعتماد به نفس در هنگام استفاده از کتابخانه و بعد موانع در ارتباط با کارکنان، پسران اضطراب بیشتری نسبتبه دختران دارند.نتیجه گیری: با توجه به اینکه حدود 54درصد از دانشجویان کارشناسی ارشد دانشگاه پیام نور قم بااضطراب کتابخانه ای در سطوح زیاد و شدید روبرو هستند، لزوم توجه به عوامل ایجاد کننده این نوع اضطراب و برنامهریزی و سیاست گذاری در جهت کاهش آن در راستای ارتقای عملکرد پژوهشی دانشجویان تحصیلات تکمیلی از مسائلمهمی است که باید به آن پرداخته شود

کلیدواژه ها

اضطراب کتابخانه ای، مدل چند بعدی ون کمپن، دانشجویان دانشگاه پیام نور قم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.