مروری برجدیدترین تکنیک های جستوجوی معنایی در قرآن
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی دستاوردهای نوین پژوهشی در مهندسی برق و کامپیوتر
- کد COI اختصاصی: CBCONF01_0457
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 980
نویسندگان
دانشکده مهندسی کامپیوتر، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد، ایران
دانشکده مهندسی کامپیوتر، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد، ایران
دانشکده مهندسی کامپیوتر، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد، ایران
چکیده
در دنیای اطلاعاتی امروز جستوجوی معنایی در قرآن، به عنوان یکی از غنی ترین پیکره های متنی از اهمیت ویژه ایبرخودار است. این کتاب مقدس، راهنمای مسلمانان درحوزه های مختلف دانش مانند: طبیعت، شریعت، تاریخ می باشد. باتوجه به سبک منحصر به فرد قرآن و پراکندگی موضوعات و به سبب آن پراکندگی مفاهیم، نیازمند توجهی خاص جهتجستوجوی مفاهیم و معانی در آیات آن است. امروزه مطالعات بسیاری در زمینه ی ایجاد ساختاری مناسب جهت بازیابیآیات قرآن و تسهیل کاربران در جستوجوی معنایی در آن انجام شده است. از جمله تکنیک های جست وجوی معنایی کهدر حوزه ی قرآن استفاده شده است، آنتولوژی، شبکه ی واژگان و متدهای بازیابی اطلاعات بین زبانی می باشند. هدف اینمقاله بررسی تحقیقات انجام شده در این حوزه است. در این راستا ابتدا تکنیک های نامبرده شرح داده می شوند سپسپژوهش هایی که این متدها را به کار بسته اند معرفی می گردند و در نهایت مقایسه ای بین کارهای انجام شده ارائه خواهد شد.کلیدواژه ها
آنتولوژی، جست وجوی معنایی، گروه مترادفها، بازیابی اطلاعات بین زبانیمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.