بهبود آشکارسازی تصاویر فراطیفی با استفاده از آشکارساز کسینوس انطباقی و کاهش وابستگی طیفی و نویز باندها

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی دستاوردهای نوین پژوهشی در مهندسی برق و کامپیوتر
  • کد COI اختصاصی: CBCONF01_0413
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 697
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عبدالحسین اسمعیل زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد، مخابرات سیستم، دانشگاه صنعتی مالک اشتر تهران

مجتبی ابوالقاسمی

استادیار گروه مخابرات، دانشکده برق و الکترونیک، دانشگاه صنعتی مالک اشتر تهران

چکیده

همه پدیده ها و اشیاء مختلف بر روی سطح زمین، حاوی اطلاعات طیفی منحصر به فردی هستند. با بهره گیری ازداده های فراطیفی که توانایی ثبت اطلاعات طیفی بسیار دقیقی را دارند، میتوان مواد و اهداف مختلف را با دقت بالاتری ازیکدیگر متمایز نمود و آنها را شناسایی کرد. اما به دلیل حجم بالای اطلاعات ثبت شده، وجود نویز و وابستگی طیفی زیادبین باندهای تصویر، پردازش این تصاویر با پیچیدگی هایی مواجه است. در این مقاله به منظور بهبود آشکارسازی، آشکارسازکسینوس انطباقی و راهبرد کاهش نویز و وابستگی طیفی بین باندها با استفاده از تبدیل MNF ، به کار گرفته شده است.برای مقایسه و ارزیابی نتایج، ابتدا شش الگوریتم آشکارسازی اندازه گیری زاویه طیفی (SAM) ، اندازه گیری میزان شباهتطیفی (SCS) ، فاصله ماهالانوبیس مبتنی بر کورولیشن (RMD) ، کمینه سازی مقید انرژی (CEM) ، فیلتر انطباقی (MF)و آشکارساز کسینوس انطباقی (ACE) بر روی داده اولیه پیاده سازی شده، سپس روش های بهبود آشکارسازی بر رویتصویر، اعمال می گردد. به منظور ارزیابی عملکرد الگوریتم های مختلف و مقایسه نتایج حاصل از آنها ابتدا ماتریس خطایتصویر را با استفاده از نقشه واقعیت زمینی تعیین نموده و با استفاده از المان های مربوط به آن، ضریب کاپا برای هرالگوریتم محاسبه می شود. نتایج آزمون های انجام شده، بهبود ضریب کاپا به میزان 9 درصد را نشان می دهد.

کلیدواژه ها

ماهواره، فراطیفی، آشکارسازی، ضریب کاپا، تبدیل MNF ، آشکارساز کسینوس انطباقی، کاهش وابستگیطیفی، منحنی رفتار طیفی، ماتریس خطا، نقشه واقعیت زمینی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.