استفاده از رویکرد تکاملی جهت کاشی بندی و تولید کد موازی برای حلقه های دو سطحی
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی دستاوردهای نوین پژوهشی در مهندسی برق و کامپیوتر
- کد COI اختصاصی: CBCONF01_0294
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 855
نویسندگان
دانشآموخته کارشناسی ارشد - گروه علوم کامپیوتر، دانشکده علوم ریاضی، دانشگاه تبریز
استادیار گروه علوم کامپیوتر، دانشکده علوم ریاضی، دانشگاه تبریز
دانشجوی دکترای مهندسی فناوری اطلاعات، دانشکده برق و کامپیوتر، دانشگاه تبریز
چکیده
برای دستیابی به بالاترین کارآیی، ساخت ابررایانه ها جهت اجرای موازی برنامه های ترتیبی، گسترش یافته است. امانوشتن برنامه های موازی کاری زمانبر و پرهزینه است و بیشتر برنامه های مهم و کاربردی به صورت ترتیبی هستند. در اینراستا برای تبدیل خودکار کد ترتیبی به کد موازی گسترش یافتند. ابرمترجم ها بیشتر اوقات موازی سازی حلقه هایمحاسباتی را مدنظر قرار می دهند. کاشی بندی یکی از تبدیلات مهم در بهینه سازی حلقه ها است، اما ممکن است کاشیانتخاب شده در مرحله ی کاشی بندی، زمان اجرای موازی را افزایش داده و اهداف بهینه سازی را برآورده نکند، بنابراین بهتراست در هنگام کاشی بندی به مسئله ی زمانبندی نیز توجه شود تا کاشی انتخاب شده تا پایان تولید کد موازی کاراییخوبی داشته و اهداف موازی سازی را برآورده کند. در این راستا برای دستیابی به حداکثر موازی سازی نیاز به روشی برایادغام دو مرحله کاشی بندی و زمان بندی احساس می شود. بنابراین در این مقاله، مسئله کاشی بندی را به یک مسئله یبهینه سازی محدودیت دار با چند تابع هدف مدل کرده و از الگوریتم ژنتیک با مرتب سازی نامغلوب برای حل آن استفادهکردیم. راهکار پیشنهادی ارائه شده در این مقاله با تعدادی از راهکارهای کاشی بندی موجود مقایسه شده است. با توجه بهنتایج آزمایشها، راهکار ارائه شده، به اهداف بهینه سازی همگرا بوده و الگوریتم در طول اجراهای مختلف از پایداری مناسبیبرخوردار است. همچنین این الگوریتم در مقایسه با سایر راهکارها، هیچ محدودیتی در افزودن ویژگی یا تابع هدف جدیدندارد.کلیدواژه ها
موازی سازی، ابرمترجم ها، حلقه های ترتیبی و موازی، کاشی بندی و جریان موجمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.