مدل سازی و شبیه سازی سیستم های حفاری و تاثیر جبران سازهای موازی بر عملکرد آنها

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی دستاوردهای نوین پژوهشی در مهندسی برق و کامپیوتر
  • کد COI اختصاصی: CBCONF01_0280
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 809
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجید دهقانی

دانشجو، تهران، دانشگاه صنعتی امیرکبیر

مهرداد عابدینی

استاد، تهران، دانشگاه صنعتی امیرکبیر

گئورک قره پتیان

استاد، تهران، دانشگاه صنعتی امیرکبیر

چکیده

این مقاله به مدلسازی و شبیه سازی اجزای الکتریکی سیستم های حفاری ازجمله موتورهای القایی، ترانسو.....می پردازد. برای جلوگیری از افت ولتاژ و همچنین کاهش توان راکتیو در لحظه راه اندازی از جبران سازها استفاده شدهاست. در میان جبران سازهای توان راکتیو، خازن شنت، SVC و STATCOM ، به دلیل قابلیت انعطاف و کنترل پذیریقابل توجهی که دارند، همواره مورد توجه محققان قرارگرفته اند. در این مقاله با استفاده از معادلات الکتریکی و مکانیکیپس از انتقال به فضای dq و حل معادلات حالت، موتور القایی مدل سازی شده و سپس از یک خازن شنت برای جبران توانراکتیو موردنیاز استفاده می شود. در مرحله بعد به جای خازن شنت از SVC و STATCOM برای بهبود زمان راه اندازی وکاهش توان راکتیو استفاده شده و در انتها تاثیر هر سه جزء بر روی سیستم موردنظر مقایسه شده است. تحلیل ها وشبیه سازی ها برای این سیستم با استفاده از جعبه ابزار Matlab/ Simulink صورت گرفته است.

کلیدواژه ها

موتور القایی، SVC, STATCOM ، خازن شنت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.