بهینهسازی توان راکتیو در شبکه قدرت در حضور ادوات TCSC و SVC با لحاظ شاخص های قابلیت اطمینان به روش الگوریتم جستجوی فاخته

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی دستاوردهای نوین پژوهشی در مهندسی برق و کامپیوتر
  • کد COI اختصاصی: CBCONF01_0201
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 850
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیر اسدی گلوگاهی

گروه مهندسی برق، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران

سیدجلال سیدشنوا

گروه مهندسی برق، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران

چکیده

در این مقاله بهینه سازی توان راکتیو به وسیله ی جایابی بهینه دو نوع از ادوات FACTS ارائه شده است. بدین منظورجبران ساز سری کنترل شونده با تایریستور (TCSC) و جبران ساز استاتیکی توان راکتیو (SVC) انتخاب شده و با استفاده ازالگوریتم بهینه سازی جستجوی فاخته مقدار بهینه و بهترین مکان این تجهیزات بصورت همزمان بدست آمده است.الگوریتم بهینه سازی جستجوی فاخته، الگوریتمی مبتنی بر جمعیت است که از زندگی فاخته در طبیعت الهام گرفته شدهاست؛ این الگوریتم دارای همگرایی بسیار سریعی بوده و در یافتن نقاط بهینه بسیار دقیق می باشد. تابع هدف براساسکمینه سازی هزینه نصب ادوات SVC و TCSC ، کمینه سازی هزینه تلفات انرژی و بهبود شاخص های قابلیت اطمینان(EENS(P و(EENS(Q تعریف شده است. همچنین شاخص های ارزیابی قابلیت اطمینان سیستم قدرت برای توان راکتیوتعریف و مدلسازی شده اند. شاخص های قابلیت اطمینان به کار رفته در این مقاله به دو گروه کلی شاخص های مرتبط باتوان اکتیو و شاخص های مرتبط با توان راکتیو تقسیم بندی شدهاند. کلیه توابع هدف مقید به معادلات پخش بار، حدودولتاژ شین، حدود توان راکتیو خروجی ژنراتورها در ولتاژ کنترل شده شین ها و حدود مقدار تنظیمی برای SVC و TCSCهستند. شبیه سازی در بسته نرم افزار MATPOWER بر روی سیستم استاندارد 30 شینه تغییر یافته IEEE مورد ارزیابیقرار گرفته و نتایج نشان دهنده موفقیت مدل و روش حل ارائه شده بوده است.

کلیدواژه ها

ادوات FACTS ، جبرانسازی، الگوریتم جستجوی فاخته، قابلیت اطمینان، شاخص های تاوان راکتیو و اکتیو، تزریق توان راکتیو

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.