رمزنگاری کوانتومی مبتنی بر توزیع کلید کوانتومی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی دستاوردهای نوین پژوهشی در مهندسی برق و کامپیوتر
  • کد COI اختصاصی: CBCONF01_0008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1592
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پیام کیافر

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی کامپیوتر نرم افزار، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمانشاه، ایران

علی اکبر اله دانه

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی کامپیوتر نرم افزار ، موسسه آموزش عالی زاگرس، کرمانشاه، ایران

صدیقه جاورسینه

دپارتمان کامپیوتر واحد صحنه، دانشگاه آزاد اسلامی، صحنه، ایران

چکیده

مسئله ارسال امن اطلاعات از دیرباز به عنوان یک مسئله بسیار مهم مورد توجه قرار گرفته و بشر از سالیان دورتاکنون به فکر ابداع روش های مختلفی در این زمینه بوده است. یکی از روشهای ابداع شده برای تبادل امن اطلاعاترمزنگاری اطلاعات است، رمزنگاری را می توان با توجه به عصر قبل از پیدایش کامپیوترها و عصر پس از ظهور آنها به دودسته رمزنگاری سنتی و رمزنگاری نوین تقسیم کرد؛ در رمزنگاری سنتی با جابجایی حروف تنها قادر به رمزنگاری متن هابودند ولی با پیدایش کامپیوترها و ذخیره اطلاعات در آنها، هرچیزی که بتوان به صورت بیت های دودویی ذخیره کرد رامی توان رمزنگاری کرد . با پیدایش کامپیوترهای کوانتومی و قدرت پردازشی بسیار بالای آنها زنگ خطری جدی برایشکسته شدن رمزهای کلاسیک موجود به صدا درآمد. از آنجایی که با استفاده از کامپیوترهای کوانتومی شکستن رمزهایکلاسیک قوی که چندین سال زمان نیاز داشت با صرف زمان بسیار کوتاه تری قابل شکستن شدند لزوم ایجاد نوع جدیدیاز رمزنگاری که بتواند با سرعت و قدرت پردازشی کامپیوترهای کوانتومی مقابله کند بیش از پیش احساس میشد تا اینکهایده رمزنگاری کوانتومی به جای رمزنگاری کلاسیک مطرح شد. رمزنگاری کوانتومی دارای زیر شاخه های متعددی می باشدکه از جمله مهمترین آنها رمزنگاری کوانتومی مبتنی بر توزیع کلید کوانتومی است که در این مقاله به بررسی روشهایموجود در این نوع رمزنگاری و روش انجام آنها پرداخته شده است.

کلیدواژه ها

رمزنگاری، رمزنگاری کوانتومی، توزیع کلید کوانتومی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.