بررسی اثربخشی معنادرمانی مذهب محور در افزایش رضایت از زندگی دانش آموزان پسر دبیرستانی مبتلا به افسردگی
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی حماسه سیاسی (با رویکردی بر تحولات خاورمیانه) و حماسه اقتصادی(با رویکردی بر مدیریت و حسابداری)
- کد COI اختصاصی: ICPEEE01_2250
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 544
نویسندگان
کارشناسی ارشد مشاوره دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات خوزستان
استادیار روانشناسی دانشگاه شهید چمران اهواز
استاد دانشگاه شهید چمران اهواز
چکیده
هدف پژوهش حاضر بررسی اثربخشی معنادرمانی مذهب محور برافزایش رضایت از زندگی در دانش آموزان پسر مبتلا به افسردگی پایه اول دبیرستان های ناحیه 4 اهواز درسال 91-90 بوده است. طرح پژوهش حاضر از نوع نیمه تجربی با پیش آزمون، پس آزمون، پیگیری باگروه کنترل بوده است. نمونه مورد بررسی شامل 60 نفر از دانش آموزان دبیرستان های ناحیه 4 اهواز است که با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی چندمرحله ای و دارا بودن یک انحراف معیار کمتراز میانگین در پرسشنامه های افسرگی بک و رضایت از زندگی هیونبر انتخاب و به طورتصادفی به دوگروه 30 نفری آزمایش وکنترل تقسیم شدند. گروه آزمایشی طی 10 جلسه 90 دقیقه ای آموزش معنادرمانی مذهب محور دریافت کردند. اما در گروه کنترل هیچگونه مداخله ای اعمال نشد. در پایان مداخلات از هر دو گروه پس آزمون گرفته شد. سپس مجدا بعد از گذشت یک ماه آزمون پیگیری از هر دو گروه به عمل آمد. ابزار مورد استفاده در پژوهش شامل پرسشنامه های افسردگ رضایت از زندگی بوده است. داده های حاصل با استفاده از تحلیل کواریانس چند متغیری (مانکوا) تجزیه و تحلیل شدند. نتایج حاصل آشکار ساخت که بین دو گروه آزمایشی و گواه تفاوت معنی داری وجود دارد (p< 0/001) میزان رضایت از زندگی در گروه آزمایشی نسبت به گروه گواه به طور معنی داری افزایش یافت. نتایج به طور معنی داری در دوره ی پیگیری تداون داشت.کلیدواژه ها
معنا درمانی مذهب محور، رضایت از زندگی، افسردگی،اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.