امکان سنجی تدوین نیمه متمرکز برنامه درسی دوره ای ابتدایی از لحاظ منابع انسانی و از دیدگاه کارشناسان براساس برنامه درسی ملی در استان خوزستان

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی حماسه سیاسی (با رویکردی بر تحولات خاورمیانه) و حماسه اقتصادی(با رویکردی بر مدیریت و حسابداری)
  • کد COI اختصاصی: ICPEEE01_2239
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 609
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهربان کلیددار

کارشناس ارشد برنامه ریزی آموزشی

منصور مرعشی

استادیار گروه علوم تربیتی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه شهید چمران اهواز

شهرزاد خسروی نژاد

کارشناس ارشد برنامه ریزی آموزشی

چکیده

این پژوهش با هدف بررسی امکان طراحی نیمه متمرکز برنامه ی درسی در استان خوزستان از نظر منابع انسانی انجام گرفته است. در این پژوهش از روش تحقیق کیفی استفاده شده است. پژوهش در مرکز استان خوزستان انجام شد و 30 نفر از متخصصین، کارشناسان، معلمان و اساتید رشته های مختلف مرتبط با برنامه ی درسی به صورت هدفمند به عنوان نمونه انتخاب شدند. برای تعیین حجم نمونه، از روش نمونه گیری ناهمگون و برای جمع آوری اطلاعات از چک لیست و مصاحبه نیمه ساختار یافته استفاده شد. نتایج این پژوهش نشان می دهد، با توجه به استانداردهای سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی کشور، در استان، از نظر تعداد، منابع انسانی لازم برای طراحی برنامه ی درسی به صورت نیمه متمرکز وجود دارد؛ اما از نظر میزان آگاهی، سطح آشنایی متخصصان با بررسی چهار عنصر هدف، محتوا، روش تدریس و ارزشیابی مورد بررسی قرار گرفت که طبق نتایجی که از تحلیل متن مصاحبه ها به دست آمد، در زمینه ی اهداف و محتوا، اطلاعات زمینه ای خوبی بین متخصصان وجود دارد اما برای تعیین اهداف و طراحی راهنمای برنامه های درسی در استان لازم است که این اطلاعات افزایش یابد. اما از نظر روش تدریس و ارزشیابی از پیشرفت تحصیلی، اطلاعات بسیار خوبی در بین کارشناسان، معلمان و متخصصان استان وجود دارد که تعیین این عناصر در استان را کاملا امکان پذیر می کند. به طور کلی بر اساس نظر کارشناسان شرکت کننده در این تحقیق، با توجه به تنوع اقلیمی در کشور و وضعیت خاص استان خوزستان از نظر اقلیمی لازم است که تمرکز زدایی از برنامه های درسی آغاز شود. برای رفع نواقص می توان از آموزش های تکمیلی و اساتید دانشگاه ها در استان استفاده کرد.

کلیدواژه ها

برنامه درسی، طراحی برنامه درسی، تمرکز، عدم تمرکز، نیمه متمرکز،

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.