استفاده از آینده نگاری برای خلق حماسه سیاسی و اقتصادی با تکیه بر تحلیل روند STEEPV

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی حماسه سیاسی (با رویکردی بر تحولات خاورمیانه) و حماسه اقتصادی(با رویکردی بر مدیریت و حسابداری)
  • کد COI اختصاصی: ICPEEE01_2238
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 657
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین عسکری پور گلویک

عضو هیات علمی مدیریت دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار

محمد هوشیار افین

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده علوم و فناوری های نوین، دانشگاه اصفهان

مجتبی محمد نژادی مودی

عضو هیات علمی مدیریت دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار

حسین خاندانی رفسنجانی

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه علوم اداری و اقتصاد، دانشگاه اصفهان

چکیده

تنوع و تغییر پذیری محیط سازمان، سطح معینی از عدم قطعیت را در موقعیت های آینده ایجاد می نماید. عدم قطعیت به این معناست که توانایی مدیران در جهت پیش بینی حالات آینده، نیازمند استفاده از ابزار و روش های نوینی می باشد. یکی از این ابزار ها، آینده نگاری است. شرکت ها سعی می کنند تا با آینده نگری و شناخت بهتر از وضعیت پیش روی خود، نه تنها اهداف بلند مدت خود را ترسیم کنند بلکه آمادگی لازم جهت رویارویی با محیط پیرامون پویا را کسب کنند. این موضوع به خصوص در فضای ایران که با تهدیدات و چالش های ویژه بین المللی روبروست، اهمیت ویژه ای دارد این مقاله به چگونگی توانایی غلبه سازمان ها بر مشکلات متنوع و غیر قابل پیش بینی محیطی که در آن هستند با استفاده از روش آینده نگاری می پردازد. سپس در حوزه تحلیل روند به روش مدل STEEPV اشاره شده است. در این روش ضمن گردآوری اطلاعات پیرامون روندها و رویدادهای مهم شش حوزه اجتماعی، فناورانه، اقتصادی، بوم شناسی، سیاسی و ارزش ها و با توجه به وضعیت گذشته و حال، می توان سیر رویدادهای آتی را تا حد زیادی می توان پیش بینی کرد و پیامدهای آن را به عنوان تهدیدها و فرصتها دسته بندی کرد و به تفسیر و تبیین آینده پرداخت و از آن به عنوان ابزاری برای خلق حماسه سیاسی و اقتصادی بهره بود.

کلیدواژه ها

آینده نگاری، عدم قطعیت، پویش محیطی، تحلیل روند، Steepv،

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.