بررسی مفهومی مسئولیت اجتماعی شرکت ها (CSR)

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی حماسه سیاسی (با رویکردی بر تحولات خاورمیانه) و حماسه اقتصادی(با رویکردی بر مدیریت و حسابداری)
  • کد COI اختصاصی: ICPEEE01_2204
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 4712
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید صادق علوی

کارشناس ارشد مدیریت دولتی دانشگاه هیوارد کالیفرنیا و عضو هیات علمی دانشگاه شهید باهنر کرمان

سینا زینلی

کارشناس ارشد مدیریت بازرگانی، دانشکده مدیریت و اقتصاد، دانشگاه شهید باهنر کرمان

فاطمه ایرانی کرمانی

کارشناس ارشد اقتصاد بین الملل دانشگاه سانفرانسیکو و عضو هیات علمی دانشگاه شهید باهنر کرمان

فیروزه خالقی زاده

کارشناس ارشد دانشگاه پیام نور مرکز تهران جنوب

چکیده

هر وجهی از کسب و کار دارای یک بعد اجتماعی است. مسئولیت اجتماعی شرکت ها (CSR) در واقع روش هایی است که مبتنی بر ارزش های اخلاقی، احترام به کارکنان، جامعه و محیط زیست می باشد. سازمانها باید این مسئولیت را احساس نمایند که مشکلات جامعه بخشی از مشکلات آنان بشمار می آید و قسمتی از امکانات مالی و انسانی خود ر ا در این راه بکار گمارند. مسئولیت اجتماعی شرکت ها بر مسئولیت و پاسخ گویی به عنوان پایه و اساس رفتار یک سازمان در اجتماع تاکید دارد و ناظر بر چگونگی کسب وکار مسئولانه، همراه با تولید ثروت است. از آنجا که شرکت ها تاثیر عمده ای بر سیستم اجتماعی یک جامعه دارند، باید اثرات مثبت فعالیت خود را در قبال جامعه و محیط به حداکثر و اثرات منفی فعالیت خود را به حداقل برسانند. این امر می تواند در بلندمدت تضمین کننده موفقیت و سود شرکتها باشد. در تحقیق حاضر ضمن تبیین مبانی و پیشینه مسئولیت اجتماعی شرکت ها به بررسی ابعاد و دیدگاه های مسئولیت اجتماعی شرکت ها همچنین نحوه سنجش، مزایای و محدودیت های پیش روی آن خواهیم پرداخت.

کلیدواژه ها

مسئولیت اجتماعی شرکت ها، ابعاد مسئولیت اجتماعی شرکت ها، سنجش مسئولیت اجتماعی شرکت ها،

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.