بررسی نقش انرژی در توسعه اقتصادی پایدار
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی حماسه سیاسی (با رویکردی بر تحولات خاورمیانه) و حماسه اقتصادی(با رویکردی بر مدیریت و حسابداری)
- کد COI اختصاصی: ICPEEE01_2202
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 3320
نویسندگان
کارشناس ارشد روایط بین الملل، پردیس دانشگاه گیلان
کارشناس ارشد روابط بین الملل، پردیس دانشگاه گیلان
دانشجوی کارشناسی ارشد آلودگی محیط زیست، دانشگاه آزاد اسلامی، پردیس تحصیلات تکمیلی علوم و تحقیقات دماوند
چکیده
انرژی به عنوان عنصر اصلی فعالیتهای اقتصادی، تولید و ارائه خدمات مطرح می باشد، بنابراین توسعه پایدار توسط سیستم های تولید انرژی که بازده بالاتر و قیمت و آلایندگی کمتری دارند ایجاد می گردد. در این راستا اقتصاد پایدار باعث افزایش تولیدات باصرفه اقتصادی و مشارکت افراد بیشتر در توسعه شده و عدم محدودیت منابع تولید در کوتاه مدت و آلایندگی در درازمدت را به همراه دارد . در ابتدا بشر از چوب و زغال سنگ برای تولید انرژی استفاده می نمود اما با کاهش منابع جنگلی و افزایش درخواست انرژی و بوجود آمدن محدودیت های اکو انرژی (محدودیتهای اقتصادی و یست محیطی) ، نفت جایگزین چوب و زغال سنگ گردید . اما پس از مدتی این منبع انرژی نیز با محدودیت های اکو انرژی از جمله افزایش تورم، بحران های منطقه ای و آلودگی جهانی مواجه شد . بنابراین بار دیگر سیر تکاملی انرژی باعث حرکت به سمت انرژی پاک تر گردید، انرژی های تجدیدپذیر نوین که بعضی مناطق پتانسیل لازم برای استفاده از این منابع را دارندو بررسی مباحث نیز نشان می دهد که می توان با شناسایی دقیق تر و بهره گیری از انرژی های نو از مزایای غیرقابل انکار آنها در زمینه بهبود محیط زیست و توسعه اقتصادی پایدار کمک گرفت.این پژوهش از نوع توصیفی و پژوهش کتابخانه ای و اسنادی بوده است مطالب از مقالات علمی پژوهشی گرد آوری شده است. باید توجه داشت که هدف این مقاله بررسی تاثیرات مقوله انرژی بر توسعه اقتصادی پایدار ، و نه اصلاح ساختار مدیریت انرژی کشور است.کلیدواژه ها
انرژی های تجدید پذیر، توسعه پایدار، رشد اقتصادی، مدیریت انرژی، توسعه اقتصادیاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.