نقش حقوق مالکیت فکری در حمایت از سرمایه گذاری مستقیم خارجی و تاثیر آن بر رشد و توسعه اقتصادی
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی حماسه سیاسی (با رویکردی بر تحولات خاورمیانه) و حماسه اقتصادی(با رویکردی بر مدیریت و حسابداری)
- کد COI اختصاصی: ICPEEE01_2150
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 677
نویسندگان
عضو هیات علمی دانشگاه پیام نور مرکز دزفول
عضو هیات علمی دانشگاه پیام نور مرکز دزفول
چکیده
در میان متغیرهای مؤثر بر رشد اقتصادی از نظر اقتصاددانان، نقش و جایگاه سرمایه و سرمایه گذاری بسیار حائز اهمیت می باشد. اثر ورود سرمایه بر رشد اقتصادی به تدریج در حال افزایش است و سرمایه گذاری خارجی اعم از مستقیم 1 و غیر مستقیم 2 اثر گذارترین نقش را بر رشد اقتصادی کشورها در عرصه اقتصاد ایفا می نماید. بی گمان یکی از شیوه های حمایت از سرمایه گذاری خارجی این است که قانونگذار با ایجاد بسترهای حمایت های قانونی مناسب و کارا، سرمایه گذاران خارجی را به ورود سرمایه در بخش تولیدی و انتقال فناوری های نوین ترغیب کند. بنابراین،یک نظام مالکیت فکری متعادل و کارآمد می تواند به کشور هاکمک کند تا توانایی مالکیت فکری را به عنوان ابزار قدرتمند برای رشد اقتصادی بشناسند. نرخ رشد اقتصادی کشورهای جهان به نرخ نوآوری و موجودی دانش جهانی بستگی دارد و حفاظت ازحقوق مالکیت فکری می تواند با ترغیب آنها رشد اقتصاد جهانی را افزایش دهد.در حال حاضر در کشور ما، مقررات خوبی در زمینه حمایت از سرمایه گذاری خارجی و حمایت از اختراعات ،طرح های صنعتی وعلائم تجاری وجود دارد. اما بی شک برای هماهنگی با جامعه جهانی و برخورداری از سهم بیشتری از سرمایه گذاری ها ضروری است که قوانین مربوطه روز آمد شده و نهاد مدیریتی خاصی جهت مدیریت دارائی های فکری پایه ریزی شده که متولی جنبه های مختلف حمایت از این دارائیها باشد. همچنین الحاق ایران به موافقت نامه جنبه های تجاری حقوق مالکیت فکری می تواند نقش بسزایی در جذب سرمایه گذاری خارجی و در نتیجه رشد و توسعه پایدار اقتصادی در طولانی مدت گردد.کلیدواژه ها
حقوق مالکیت فکری، سرمایه گذاری خارجی، رشد اقتصادی، توسعه پایدار،اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.