بررسی رابطه بین مدیریت سود قبل و پساز عرضه عمومی اولیه سهام (IPO)

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی حماسه سیاسی (با رویکردی بر تحولات خاورمیانه) و حماسه اقتصادی(با رویکردی بر مدیریت و حسابداری)
  • کد COI اختصاصی: ICPEEE01_1996
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 925
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

غلامحسین اسدی

استادیار دانشکده مدیریت و حسابداری دانشگاه شهید بهشتی

علیرضا مومنی

استاد یار دانشکده حسابداری دانشگاه پیام نور تهران

چکیده

در شرکت های سهامی، اطلاعات به صورت یکسان در اختیار استفاده کنندگان قرار نمی گیرد که حاکی از عدم تقارن اطلاعاتی است. این عدم تقارن اطلاعات باعث می شود که مدیران در مقایسه با سرمایه گذاران،دارای اطلاعات افشاء نشده بیشتری در مورد عملیات و جوانب مختلف شرکت در آینده باشند. همین امر سبب می شود که مدیران انگیزه و فرصت مدیریت سود را داشته باشند. شرکت ها می توانند در عرضه عمومی اولیه سهام( IPO ) از ماهیت موقتی افزایش سود به واسطه اقلام تعهدی استفاده کنند، و سهام را به قیمت بیش از ارزش واقعی معامله کنند. با توجه به این موضوع که مدیران مجبورند که اقلام تعهدی اختیاری را در دوره های بعد برگردانند، احتمال کاهش سود شرکت ها با عملکرد ضعیف در دوره های بعد افزایش می یابد. بنابراین در این تحقیق، ارتباط بین عرضه اولیه سهام و مدیریت سود مورد بررسی قرار گرفته است. جامعه آماری این تحقیق، شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران می باشد. 48 شرکت با استفاده از روش نمونه گیری حذفی و اعمال محدودیت ها بین سالهای 1370 تا 1391 انتخاب و با استفاده از مدل رگرسیون مورد آزمون قرار گرفت. اقلام تعهدی اختیاری با استفاده از مدل تعدیل شده جونز محاسبه شده است. نتایج بدست آمده، نشان می دهد که میانگین اقلام تعهدی اختیاری و نسبت سود عملیاتی به دارایی های عملیاتی ( OI/OT )در سالهای قبل از عرضه عمومی و بعد از آن در شرکتهای مورد بررسی اختلاف معنی داری با یکدیگر ندارند. به عبارت دیگر بنظر می رسد مدیریت سود در شرکتها، قبل و پس از عرضه اولیه سهام وجود ندارد.

کلیدواژه ها

اقلام تعهدی اختیاری، عرضه عمومی اولیه سهام، بازار بورس

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.