بررسی مقایسه ای توان مدل های شبکه عصبی و تحلیل تمایزی چندگانه در پیش بینی سلامت مالی شرکت ها

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی حماسه سیاسی (با رویکردی بر تحولات خاورمیانه) و حماسه اقتصادی(با رویکردی بر مدیریت و حسابداری)
  • کد COI اختصاصی: ICPEEE01_1993
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 881
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم گوارا

کارشناس ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات یزد، گروه حسابداری، یزد، ایران

محمود معین الدین

استادیار، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات یزد، گروه حسابداری، یزد، ایران

علی مروتی شریف آبادی

استادیار، دانشکده اقتصاد، مدیریت و حسابداری، دانشگاه یزد، ایران.

چکیده

امروزه به واسطه ایجاد شرکت های بزرگ و متعاقب آن جدایی مالکیت از مدیریت، کلیه ذینفعان شرکت ها از جمله مالکان، مدیران، سرمایه گذاران، اعتباردهندگان و نیز سازمان های دولتی علاقه مند به ارزیابی وضعیت مالی شرکت ها هستند، چرا که در صورت ورشکستگی هزینه های زیادی به آن ها تحمیل می شود. هدف از این پژوهش تعیین الگوهایی با استفاده از متغیرهای مالی(نسبت های مالی صورتحساب سود و زیان و ترازنامه)، جهت بالا بردن توان تصمیم گیری استفاده کنندگان صورت های مالی در پیش بینی سلامت مالی شرکت ها می باشد. در این تحقیق دو الگو (تحلیل ممیزی و شبکه های عصبی)، برای پیش بینی سلامت مالی شرکت ها برای یک، دو ، سه و چهار سال قبل از وقوع ورشکستگی، با استفاده از 67 نسبت مالی، تدوین شده است. سپس با توجه به نتایج بدست آمده، الگوها با یکدیگر مقایسه و بهترین الگو استخراج شده است. نمونه آماری شامل دو گروه، تعداد 40 شرکت ورشکسته که حداقل برای سه سال متوالی، مشمول ماده 141 قانون تجارت بوده اند و تعداد 82 شرکت غیرورشکسته، انتخاب شده بر اساس معیار کیوتوبین می باشد. اطلاعات استفاده شده مربوط به دوره زمانی 1386 - 1390 بوده ونتایج پژوهش حاکی از آن است که، هر دو الگوی مورد استفاده توان پیش بینی سلامت مالی شرکت ها را داشته و نیز الگوی مبتنی بر شبکه عصبی دارای توان بیشتری در این خصوص می باشد.

کلیدواژه ها

سلامت مالی، ورشکستگی، تحلیل عاملی، تحلیل تمایزی چندگانه، شبکه های عصبی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.