مطالعه رابطه بین کیفیت سود و نقد شوندگی سهام

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی حماسه سیاسی (با رویکردی بر تحولات خاورمیانه) و حماسه اقتصادی(با رویکردی بر مدیریت و حسابداری)
  • کد COI اختصاصی: ICPEEE01_1991
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 935
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرشاد کوکبی

دانشجوی کارشناسی ارشد حسابداری دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات کرمانشاه

رضا محمدی

کارشناس ارشد حسابداری دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات کرمانشاه

مهدی کاوسی

دانشجوی کارشناسی ارشد حسابداری دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات کرمانشاه

چکیده

تحقیق حاضر برای فراهم آوردن شواهدی در جهت روشن ساختن رابطه ی بین کیفیت سود و نقد شوندگی سهام و همچنین ارزیابی تاثیر کیفیت سود بر نقد شوندگی سهام صورت پذیرفته است. شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران برای یک دوره پنج ساله از سال 1384 تا سال 1388 به عنوان جامعه آماری مورد بررسی قرار گرفته است. برای محاسبه کیفیت سود از الگوی کیفیت سود دیچاو و الگوی کیفیت لویز استفاده شده است و همچنین در جهت سنجش میزان نقدشوندگی سهام از هفت متغیر نقدشوندگی استفاده شد که عبارتند از :درصد سهام شناور آزاد، تعداد روزهای معاملاتی، زمان انتظار معامله، حجم معاملات، گردش سهام، ارزش معاملات سهام و گردش سهام شناور. در ادامه به تحلیل داده های گردآوری شده پرداخته شد با توجه نتایج آزمون های پیش فرض نرمال بودن، آزمون های ناپارامتری، مناسب داده های تحقیق تشخیص داده شد. بنابراین از آزمون اسپیرمن و آزمون ویلکاکسون استفاده گردید. آزمون های فوق برای هفت متغیر نقدشوندگی در مقابل دو الگوی کیفیت سود دیچاو و الگوی کیفیت سود لویز به طور جداگانه انجام شد. ازمون های چهارده گانه بالا همسو با هم به رد فرضیه اصلی تحقیق مبنی بر وجود رابطه بین کیفیت سود و نقد شوندگی سهام منتج گردید.

کلیدواژه ها

کیفیت سود، نقدشوندگی سهام، سهام شناور آزاد، آزمون ویلکاکسون، عدم تقارن اطلاعات

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.