بررسی رابطه بین مالکیت نهادی و محافظه کاری حسابداری در هر یک از مراحل چرخه عمر شرکت

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی حماسه سیاسی (با رویکردی بر تحولات خاورمیانه) و حماسه اقتصادی(با رویکردی بر مدیریت و حسابداری)
  • کد COI اختصاصی: ICPEEE01_1905
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 949
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمود همت فر

استادیار، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد بروجرد، گروه حسابداری، بروجرد ایران

علیرضا فرشید پور

استادیار، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اراک، گروه حسابداری، اراک ایران

روح الله آقا محمدی

کارشناسی ارشد حسابداری، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اراک، گروه حسابداری، اراک ایران

چکیده

هدف اصلی این پژوهش بررسی تأثیر مالکیت نهادی بر محافظه کاری حسابداری شرکت در هر یک از مراحل چرخه عمر در بازار بورس اوراق بهادار تهران می باشد. نمونه آماری پژوهش شامل 161 شرکت در طی دوره زمانی 1387 تا 1391 است. روش آماری استفاده شده جهت تجزیه و تحلیل داده ها، رگرسیون چندگانه و ضرایب همبستگی می باشد که به کمک نرم افزارهای EXCEL و SPSS انجام شده است. نتایج این تحقیق نشان می دهد که بین سطح مالکیت نهادی و محافظه کاری حسابداری شرکت بدون در نظر گرفتن مراحل چرخه عمر رابطه معکوس (منفی) معنادار وجود دارد ولی با لحاظ کردن چرخه عمر در نتایج تحقیق تغییر قابل توجه ایجاد شد به طوری که رابطه بین سطح مالکیت نهادی و محافظه کاری حسابداری شرکت در مرحله رشد شرکت معکوس و معنادار می باشد ولی در مرحله بلوغ و مرحله افول شرکت رابطه مستقیم و معناداری برقرار میباشد. همچنین نتایج این تحقیق نشان می دهد که بین تمرکز مالکیت نهادی و محافظه کاری حسابداری شرکت بدون در نظر گرفتن مراحل چرخه عمر رابطه مستقیم (مثبت) معنادار وجود دارد ولی با لحاظ کردن چرخه عمر در نتایج تحقیق تغییر قابل توجه ایجاد شد به طوری که رابطه بین تمرکز مالکیت نهادی و محافظه کاری حسابداری شرکت در مرحله رشد شرکت معکوس و معنادار می باشد ولی در مرحله بلوغ و مرحله افول شرکت رابطه مستقیم و معناداری برقرار می باشد.

کلیدواژه ها

محافظه کاری حسابداری، مالکیت نهادی، چرخه عمر شرکت، حاکمیت شرکتی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.