استانداردهای بین المللی حسابداری (دیدگاه اسلامی)

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی حماسه سیاسی (با رویکردی بر تحولات خاورمیانه) و حماسه اقتصادی(با رویکردی بر مدیریت و حسابداری)
  • کد COI اختصاصی: ICPEEE01_1839
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 947
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرهاد خیراللهی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات ساوه

بهزاد لطیفیان

عضو هیات علمی گروه حسابداری، دانشگاه آزاد اسلامی مرکز مهران

چکیده

استانداردهای بین المللی حسابداری یا سیستم حسابداری کشورهای غربی از ابعاد فراوانی با کشورهای مسلمان در تضادنند و هدف آنها برآورد ساختن نیازهای کاربران است و ممکن است استانداردهای بین المللی حسابداری برای معاملات مختلف که در کشورهای پیشرفته اتفاق می افتد کاملا با کشورهای اسلامی غیر مرتبط باشد، زیرا احتمال وقوع این معاملات بسیار کم است و یا اگر هم انجام گیرد به شیوه ای صورت می گیرند که خاص محیط کشورهای اسلامی است. نظام های اقتصادی اسلامی، نوعی ادراک تئوریکی را در مورد اقتصاد اسلامی در کشورهای مسلمان و غیر مسلمان به شکل بانکهای اسلامی ایجاد کرده اند. شرکتهای بیمه و سایر سازمان های اقتصادی مانند مجموعه زکات و برخی دیگر از سازمان ها نیز به عنوان قسمتی از این فرآیند محسوب می شوند. هر چند تعداد کشورهای اسلامی در سراسر جهان فراوان است اما اغلب آنها، عمدتا نظام حسابداری غربی را دنبال می کنند. مولفان معتقدند که این نوع سازگاری با سیستم حسابداری متداول غربی با اهداف خاص اسلامی تقارن دارد بنابراین نیاز فوری به یک سیستم حسابداری مجزا یا استانداردهای حسابداری براساس شریعت اسلامی وجود دارد. پس در جاهایی که با ارزش های اسلامی مغایرت وجود ندارد آنها را با نظام حسابداری غرب تلفیق می کنند. مولفان ادعا می کنند که سیستم حسابداری یا استانداردهای غرب باید از طریق کشورهای اسلامی با به خاطر سپردن شریعت اسلامی، نظام اقتصادی اسلامی و فرهنگ اسلامی و نیازهای محیطی ، سیاسی و اجتماعی تغییر یابند.

کلیدواژه ها

حسابداری اسلامی، استانداردهای حسابداری اسلامی ، نظام اقتصادی اسلامی، سیستم حسابداری غربی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.