تاثیر گواهینامه حسابدار رسمی بر درک حسابرسان از مفهوم اطمینان منطقی و اثربخشی مدل ریسک حسابرسی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی حماسه سیاسی (با رویکردی بر تحولات خاورمیانه) و حماسه اقتصادی(با رویکردی بر مدیریت و حسابداری)
  • کد COI اختصاصی: ICPEEE01_1711
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 950
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هاجر معظمی نژاد

آموزشکده فنی و حرفه ای سما، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد مرودشت، مرودشت، ایران

الهام سیاهی اتابکی

دانشجوی کارشناسی حسابداری دانشگاه پیام نور واحد مرودشت، مرودشت، ایران

فاطمه معظمی نژاد

کارشناس ارشد مهندسی شیمی

لیلا نوحه خوان

آموزشکده فنی و حرفه ای سما، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد مرودشت، مرودشت، ایران

چکیده

علیرغم تعریف مفهوم اطمینان منطقی در استانداردهای حسابرسی، نتایج برخی مطالعات صورت گرفته حاکی معنیدار بین درک این مفهوم بنیادین، توسط حسابرسان مختلف است. نتایج برخی تحقیق ها نیز حاکی از آن است که درک حسابرسان در مورد اثربخشی مدل ریسک حسابرسی (که مبتنی بر اصول کلی حسابرسی مبتنی بر ریسک است)، متفاوت میباشد بدین منظور، با هدف بررسی مصداق فرضهای فوق در محیط حسابرسی ایران، در این مقاله به بررسی درک حسابرسان ایرانی از مفهوم اطمینان منطقی در کار حسابرسی و اثربخشی مدل ریسک حسابرسی و تأثیر متغیر گواهینامه حسابدار رسمی بر این ادراک خواهیم پرداخت. روش تحقیق مورد استفاده، توصیفی- پیمایشی است و جامعه آماری این تحقیق، حسابرسان مستقل شاغل در مؤسسه های حسابرسی خصوصی ایران در دو رده شریک و سرپرست است که با استفاده از نمونه گیری تصادفی تعداد 269 نفر (شامل 150 نفر سرپرست و 119 نفر شریک مؤسسه) بهعنوان نمونه انتخاب شده است. اطلاعات مورد نیاز با استفاده از ابزار پرسشنامه گردآوری گردیده و برای تجزیه و تحلیل اطلاعات از روشهای آماری توصیفی و استنباطی استفاده شده است. نتایج تحقیق حاکی از آن است که بین درک حسابداران رسمی و حسابرسانی که فاقد گواهینامه حسابدار رسمی هستند، نسبت به اطمینان منطقی در کار حسابرسی و اثربخشی مدل ریسک حسابرسی تفاوت وجود دارد.

کلیدواژه ها

اطمینان منطقی- مدل ریسک حسابرسی،- شریک مؤسسه، سرپرست حسابرسی- گواهینامه حسابدار رسمی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.