بررسی رابطه بین ارزش های فرهنگی و کیفیت حسابرسی در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی حماسه سیاسی (با رویکردی بر تحولات خاورمیانه) و حماسه اقتصادی(با رویکردی بر مدیریت و حسابداری)
  • کد COI اختصاصی: ICPEEE01_1669
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1168
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین مسلم پور

کارشناس ارشدحسابداری و مدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرستان سرعین

حیدر محمد زاده سالطه

استادیار، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرند

چکیده

این تحقیق رابطه بین ارزش های فرهنگی و کیفیت حسابرسی را مورد بررسی قرار می دهد. ارزش های فرهنگی با استفاده از پرسشنامه هافتسد اندازه گیری شد.کیفیت حسابرسی با استفاده از مدل تعدیل شده جونز و اندازه حسابرس تعیین شد. نتایج نشان می دهد که رابطه معناداری بین ارزش های فرهنگی و کیفیت حسابرسی در بین شرکت هاڳ پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران وجود دارد. جهت آزمون فرضیه ها شرکتها با توجه به سطح درگیریشان در مدیریت سود به 2 گروه تقسیم می شوند : گروه اول مربوط به شرکتهایی هست که مدیریت سود در جهت افزایش سود را دارند در این حالت اقلام تعهدی اختیاری بزرگتر از صفر به عنوان مدیریت سود در جهت افزایش سود در نظر گرفته ده است. گروه دوم مربوط به شرکتهایی است که مدیریت سود با انگیزه کاهش سود رادارند. در این حالت اقلام تعهدی اختیاری کوچکتر از صفر به عنوان مدیریت سود در جهت کاهش سود در نظر گرفته شده است. براساس نتایج بدست آمده از تحلیل رگرسیون در شرکت های گروه اول فرضیه مخالف مبنی بر وجود تأثیر مستقیم فاصله توزیع قدرت بر اقلام تعهدی اختیاری و تواما بر کیفیت حسابرسی پذیرفته شده است. و در شرکت های گروه دوم فرضیه مخالف مبنی بر وجود تأثیر مستقیم جمع گرایی بر اقلام تعهدی اختیاری و تواماً بر کیفیت حسابرسی پذیرفته شده است.همچنین در بررسی ارتباط بین ارزش های فرهنگی و کیفیت حسابرسی متغیر اندازه حسابرس فرض مبنی بر تاثیر مستقیم فاصله توزیع قدرت بر کیفیت حسابرسی پذیرفته شده است.

کلیدواژه ها

ارزش های فرهنگی،کیفیت حسابرسی،مدیریت سود،اندازه حسابرس و

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.