ارزش گذاری اقتصادی پایگاه های اطلاعاتی با استفاده از روش ارزش گذاری مشروط (CVM) کاربران کتابخانه های دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی حماسه سیاسی (با رویکردی بر تحولات خاورمیانه) و حماسه اقتصادی(با رویکردی بر مدیریت و حسابداری)
  • کد COI اختصاصی: ICPEEE01_1587
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1282
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمود مرادی

استادیار، دانشکده علوم اجتماعی، دانشگاه رازی کرمانشاه

اکرم فتحعلی

دانشجوی کارشناسی، دانشکده علوم اجتماعی، دانشگاه رازی کرمانشاه

چکیده

هدف از این پژوهش ارزش گذاری اقتصادی استفاده از پایگاه های اطلاعاتی در بین کاربران کتابخانه های دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه است. جامعه ی آماری این پژوهش، کاربران کتابخانه های دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه می باشد که شامل 6474 نفر بودند،که با استفاده از فرمول میشل و کارسون تعداد 524 نفر به عنوان نمونه انتخاب شد. جمع آورڳ داده ها با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته صورت گرفته است. به چند نفر از اساتیدی که در زمینه ی تمایل به پرداخت کار کرده اند، پرسشنامه ارسال شد و با توجه به پیشنهادهای داده شده اصلاح گردید و روایی آن گرفته شد. پایایی پرسشنامه با استفاده از آلفای کرونباخ 72 / 4% بدست آمد. روش پژوهش، پیمایشی و با استفاده از روش ارزشگذاری مشروط ( CVM ) و تکنیک(پرسشنامه) تمایل به پرداخت( WTP ) به گردآوری داده ها پرداخته شده است. تحلیل داده ها با استفاده از رگرسیون لاجیت انجام گرفته است. نتایج پژوهش نشان داد که احتمال تمایل به پرداخت، برای اینترنت در متغیر تعداد افراد خانواده و رشته ی تحصیلڳ استفاده کنندگان، برای حفظ یا بهبود پایگاه های اطلاعاتڳ، جنسیت و رشته ی تحصیلڳ، برای حفظ یا بهبود هر دو پایگاه اطلاعاتڳ اسکاپوس( Scopus ) و مدلیب( libMed )، جنسیت و تعداد اعضای خانواده، و در نهایت برای حفظ و یا بهبود پایگاه اطلاعاتی مدلاین( Medline ) جنسیت، تعداد افراد خانواده و درآمد معنی دار است. در مجموع میزان تمایل به پرداخت ماهانه ی استفاده کنندگان شامل مردان و زنان برای اینترنت 51400000 ریال و برای حفظ و یا بهبود پایگاههای اطلاعاتڳ 39400000 ریال و همچنین برای حفظ و یا بهبود پایگاه های اطلاعاتی اسکاپوس، مدلیب و مدلاین به ترتیب 33200000 ، 29700000 و 36200000 ریال بوده است.

کلیدواژه ها

ارزش گذاری اقتصادی- تمایل به پرداخت- مدل لاجیت- پایگاه های اطلاعاتی- کاربران

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.