بررسی اثر جهانی شدن بر توزیع درآمد: یک رهیافت همجمعی با داه های پانلی (مطالعه موردی: منتخبی از کشورهای در حال توسعه)

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی حماسه سیاسی (با رویکردی بر تحولات خاورمیانه) و حماسه اقتصادی(با رویکردی بر مدیریت و حسابداری)
  • کد COI اختصاصی: ICPEEE01_1515
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1000
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید مرتضی افقه

استادیار و عضو هیئت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز

محسن صحت

دانشجوی کارشناسی ارشد اقتصاد دانشگاه شهید چمران اهواز

چکیده

جهانی شدن به عنوان فرآیندی با مشخصه کلی افزایش چشمگیر تجارت و مبادلات بین المللی و یک پارچگی بازارها در مقیاس جهانی، خواسته یا ناخواسته درحال وقوع است. بررسی اثر جهانی شدن بر توزیع درآمد به عنوان یکی از بحث برانگیزترین مسائل در بین موافقان و مخالفان جهانی شدن مطرح است و پژوهش های بسیار زیادی در سطح جهان نیز اثرات جهانی شدن بر توزیع درآمد را مورد بررسی قرار داده اند. از اینرو هدف این مطالعه بررسی رابطه بین جهانی شدن و توزیع درآمد در منتخبی از کشورهای درحال توسعه طی دوره زمانی 2010-1999 به روش پانل دیتا بود. نتایج این مطالعه نشان داد که جهانی شدن بر توزیع درآمد اثر مثبت و آماری معنیداری دارد. به عبارتی جهانی شدن، نابرابری توزیع درآمد در کشورهای مورد مطالعه را افزایش داده است.

کلیدواژه ها

جهانی شدن- توزیع درآمد- پانل دیتا- کشورهای در حال توسعه

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.