بررسی تاثیربیداری اسلامی برسقوط رژیم های دیکتاتور

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی حماسه سیاسی (با رویکردی بر تحولات خاورمیانه) و حماسه اقتصادی(با رویکردی بر مدیریت و حسابداری)
  • کد COI اختصاصی: ICPEEE01_1399
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1062
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد فلاح

دانش آموخته کارشناسی ارشد روابط بین الملل دانشگاه شهرضا

محسن کرمی ناوه کش

دانش آموخته کارشناسی ارشد روابط بین الملل دانشگاه خوارزمی تهران

مجتبی دانای طوس

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرم آباد

چکیده

منطقه خاورمیانه از روزگاران کهن تا به امروز صحنه برخورد (منافع متعارض) و (عرصه رقابت) قدرت های بزرگ منطقه و ماوراء منطقه بوده و موقعیت منحصر به فردی را از لحاظ استراتژیک و اقتصادی در سیاست جهانی و روابط بین الملل احراز نموده است. در حال حاضر خاورمیانه به عنوان یک منطقه کلیدی از لحاظ تامین انرژی مورد نیاز ایالات متحده آمریکا، اتحادیه اروپا، ژاپن و در نتیجه ثبات و سلامت اقتصادی جهان موقعیت منحصر به فرد دارد. یکی از مشکلات لاینحل حاکم بر اوضاع منطقه از جنگ جهانی دوم تا مقطع زمانی مورد بررسی ما در این رساله وجود حکومت های اقتدارگرا و ساختار سکولار آنها می باشد. همچنین دخالت پاره ای از ممالک منطقه ای در طرح، سیر و جریان به وجود آمدن بیداری اسلامی بوده است، که این امر به نوبه خود از مهم ترین عواملی بوده که صلح، ثبات و امنیت منطقه را در تمام طول دوران نیمه دوم قرن بیستم به خطر انداخته است. این پژوهش با طرح این سؤال که «چه رابطه ای بین بیداری اسلامی و سقوط رژیم های اقتدارگرا در منطقه خاورمیانه وجود دارد؟» به روش توصیفی- تحلیلی به ارزیابی این فرضیه می پردازد که «بیداری اسلامی، نقش تعیین کننده در سقوط رژیم های اقتدار گرا در منطقه ایفا نموده است.» افته ها نشان می دهد که عواملی مانند: توسعه فرهنگ اقتدارگرایی، توسعه ارزش های لیبرال و نبود افراد اسلام گرا در رأس تصمیم گیری ها و حضور قدرت های فرامنطقه ای مسائلی را خلق کرده که موجب بیداری اسلامی در منطقه خاورمیانه شده است.

کلیدواژه ها

خاورمیانه، بیداری اسلامی، فرهنگ اقتدارگرایی، قدرت های منطقه ای

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.