بیداری اسلامی و تأثیر آن در افکارعمومی کشورهای منطقه و بازتاب آن در فضای مجازی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی حماسه سیاسی (با رویکردی بر تحولات خاورمیانه) و حماسه اقتصادی(با رویکردی بر مدیریت و حسابداری)
  • کد COI اختصاصی: ICPEEE01_1370
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1023
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی باقری دولت آبادی

استادیار، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه یاسوج

محمد حاجی پور

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده ادبیات و علوم انسانی؛ دانشگاه یاسوج

چکیده

موج بیداری اسلامی اکنون قریب دو سال است که در منطقه به راه افتاده و همچنانکه شروع این حرکت در تونس موجب تسری آن به سایر همسایگان گردید، آثار آن به فراسوی منطقه نیز کشیده شده است. برخلاف دولتها که با تأخیر و احتیاط نسبت به بیداری اسلامی شروع به ابراز نظر نمودند، افکارعمومی بسیار سریع پیام این انقلابها را دریافته و نسبت به آن واکنش نشان داد. این مسأله گویای این نکته است که افکارعمومی به دقت تحولات دولتهای اسلامی را بررسی می نماید و این رصدها در مواضع سیاسی آتی ملتها بدون تأثیر نخواهد بود. درواقع نوشتار حاضر میکوشد تا با روشی توصیفی به این پرسش پاسخ دهد که انعکاس بیداری اسلامی بر افکارعمومی کشورهای منطقه چگونه و نیز بازتاب آن در فضای سایبری به چه میزان بوده است؟ در این راستا نیز فرضیه ما این است که جریان بیداری اسلامی تأثیری گشترده را بر افکارعمومی کشورهای منطقه داشته و همچنین افراد معترض و انقلابی در کشورهای منطقه (افکارعمومی کشورهای منطقه) به کمک شبکه های اجتماعی مجازی، با نشاندادن چهره واقعی دولتها و دولتمردان خود، بی عدالتیها و فساد آنها، روشنکردن افکارعمومی و آگاهیدادن به آنها در جهت مخالفت با حکومت و فراهمکردن محیطی آزاد برای اشاعه عقاید خود، همفکری و ابراز عقاید مخالف خود و نیز برانگیختن حسی انسانی و اجتماعی آنها از طریق نمایش و انتشار اخبار و صحنه های دردآور و تأسف برانگیز همچون خودسوزی محمد بوعزیزی جوان در تونسو بزرگ- نمایی اتفاقهای صورت گرفته، موجبات تسریع و سهولت در به بارنشستن موفقیت این انقلابها را فراهم آورده اند. برای جمع آوری داده های موردنظر از منابع اینترنتی، کتابخانه ای و اسنادی استفاده خواهد شد.

کلیدواژه ها

بیداری اسلامی افکارعمومی رسانه های دیجیتال، فضای مجازی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.