قومیت و ابعاد آن در ایران و نقش آن بر یکپارچگی ملی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی حماسه سیاسی (با رویکردی بر تحولات خاورمیانه) و حماسه اقتصادی(با رویکردی بر مدیریت و حسابداری)
  • کد COI اختصاصی: ICPEEE01_1355
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1097
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی شجاعی فرد

مربی رشته علوم سیاسی دانشگاه پیام نور

مژگان صادقی فرد

علوم و تحقیقات فارس

چکیده

با توجه به انگیزش خواسته ای قومی در گستره جهانی و دامن زدن به منابع قومی ناسیونالیسم چنین به نظر میرسد که در دهه آینده کلیه کشورها به نحوی با این مسئله مواجه خواهند شد. از آنجا که قومیت یکی از شاخص های عمده در شناخت ظرفیت طبیعی کشورها برای نیل به ثبات و دوری از خشونت به حساب می آید امنیت کشورها در دهه آینده بدون توجه به این بعد رقم نخواهد خورد. در جمهوری اسلامی ایران نیز به نظر میرسد که این موضوع با توجه به تعدد گروه های قومی و پیشینه تاریخی شان خواه نا خواه مطرح خواهد شد. وجود یک قوم قومیتی در غرب و جنوب شرقی کشور و همراهی با دو گسست دینی و به ویژه اقتصادی و تحریکات بیگانگان میتواند خطرآفرین باشد. در این مقاله به این مهم پرداخته شده است. با توجه به دغدغه ها و نگرانی های موجود در خصوص تنوع فرهنگی و قومی در جامعهء ایران و پیامدهای ناشی از آن،این مقاله به بررسی ابعاد مختلف قومیت پرداخته است. ،فرض اصلی این نوشتار آن است که هویت ایرانیان چندبعدی یا ترکیبی است و میان ابعاد یا منابع هویت بخشجامعهء ایرانی تناقض،تعارض و ناسازگاری وجود ندارد،بلکه هویت جمعی فرهنگی جامعهء ایرانی همزمان از چند منبع مختلف سرچشمه گرفته و به دلیل خصلت تدریجی،تاریخی و استمراری بودن فرآیند تکوین هویت های مختلف،آن ها در شرایط سازگاری و انطباق با همدیگر قرار دارند.

کلیدواژه ها

قومیت، همبستگی ملی، ترک، کرد، بلوچ، لر، ترکمن

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.