تبار شناسی هویت ملی ایرانیان

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی حماسه سیاسی (با رویکردی بر تحولات خاورمیانه) و حماسه اقتصادی(با رویکردی بر مدیریت و حسابداری)
  • کد COI اختصاصی: ICPEEE01_1343
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1521
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد حسین نوروزی

کارشناس ارشد اندیشه سیاسی دانشگاه مفید قم

شهره پوررمضان

کارشناس ارشد روابط بین الملل دانشگاه گیلان

چکیده

بنیان نظری یک جامعه در قالب تفکر جمعی آن ساخته می شود. اگر این ساختار منسجم جمعی را که ریشه در تکرار سازوکارهای اجتماعی دارد هویت معنا کنیم این مفهوم نه ساختاری از بالا به پایین بلکه نقش نامه ای است که در قالب پویش های جمعی و در میان اجتماع معنا می یابد. در تبیین مبحث هویت آنچه که معضل مهمی تلقی می شود نقش یک بازیگر خردمند است که تحت عنوان یک مقام رسمی در درون یک اجتماع تلاش می کند به شکل کمابیش آگاهانه ای خود مسیر عمل جمعی را مشخص سازد. بدین معنا که خود هویت را به صورت غیر رسمی از بالا تعریف نماید. سؤال اینجاست که آیا در جامعه ایران مفهوم هویت، جمعی است و یا توسط بازیگران خاصی تعریف شده؟ فرضیه مقاله بر این است که در ایران این مفهوم دچار نوعی تضاد شده است. بدین جهت هدف مقاله علاوه بر تشریح مفهوم هویت، تبارشناسی آن در جامعه ایران است.

کلیدواژه ها

هویت جمعی- عقلانیت سیاسی- ملت- مذهب- گفتمان شیعی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.