بررسی اهمیت سیاست های راهبردی حمایتی محصول خرما در استان سیستان و بلوچستان

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی حماسه سیاسی (با رویکردی بر تحولات خاورمیانه) و حماسه اقتصادی(با رویکردی بر مدیریت و حسابداری)
  • کد COI اختصاصی: ICPEEE01_0511
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 476
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین بدیع برزین

عضو هیئت علمی مجتمع آموزش عالی سراوان

عطیه عظیمی

دانش آموخته رشته اقتصاد دانشگاه اصفهان

ماشاله سالارپور

استادیار گروه اقتصاد دانشگاه زابل

سارا خاوران

دانشجوی رشته اقتصاد مجتمع آموزش عالی سراوان

چکیده

هدف اصلی مطالعه حاضر تعیین مزیت نسبی و آثار سیاستی تولید خرما در منطقه سراوان (شامل شهرستان های سراوان، سیب و سوران و زابلی) با استفاده از روش ماتریس تحلیل سیاستی PAM می باشد. براساس نتایج، شاخص هزینه خصوصی PCR بزرگتر از صفر بوده و بیانگر عدم سودآوری مورد نظر برای بهره برداران می باشد. همچنین هزینه منابع داخلی DRC نشان از عدم وجود مزیت نسبی در تولید خرما دارد. ضریب حمایت اسمی از محصول NPCO و ضریب حمایت مؤثر EPC در راستای حمایت از تولیدکننده بوده است. اما، ضریب حمایت اسمی از نهاده NPCI حاکی از تحمیل مالیات غیر مستقیم بر تولیدکننده برای خرید نهاده ها می باشد. مقدار معیار سود آوری اجتماعی NSP منفی بوده و حکایت از عدم سود آوری اجتماعی فعالیت تولیدی خرما دارد. به طور کلی نتایج نشان می دهد تولید خرما در منطقه علی رغم دارا بودن استعداد بالقوه فراوان دارای مزیت نسبی نمی باشد. در پایان براساس اصل تغییر پذیری مزیت نسبی در طول زمان، راهکارهایی در جهت بهبود مزیت نسبی و سودآوری فعالیت خرما ارائه گردیده است.

کلیدواژه ها

خرما-مزیت نسبی-ماتریس تحلیل سیاستی-سیستان و بلوچستان-منطفه سراوان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.