پالش ها و ضرورت های تحول در نظام اداری ایران

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی حماسه سیاسی (با رویکردی بر تحولات خاورمیانه) و حماسه اقتصادی(با رویکردی بر مدیریت و حسابداری)
  • کد COI اختصاصی: ICPEEE01_0499
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 510
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مونس پاکی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت آموزشی-دانشکده علوم تربیتی-دانشگاه آزاد اسلامی

چکیده

درجوامعی که مردم سالاری سنت باشد ساختارهای جمعی یا گروهی ، نقش مهمی در اداره امور ایفا می کنند ، بنابر این نظام اداری به عنوان بستر توسعه محسوب می گردد و همواره بایستی مورد تحول قرار گیرد تا بتوان زمینه را برای توسعه اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی فراهم نمود . در برنامه های دوم ، سوم ، چهارم و پنجم توسعه ایران ، تأکید خاصی بر تحول، اصلاح و تکوین نظام اداری شده است که هدف از آن تقویت توانمندی های نظام اداری در جهت ایفای کارآمد وظایف و نقش دولت و یا به تعبیری دیگر ، هدف انطباق نقش ها ، توانمندیها و قابلیت های نظام اداری با یک دولت مطلوب و ایده آل است به گونه ای که امری حیاتی و برای توسعه ضروری باشد. لذا تبیین ضرورت ها و چالش ها در نظام اداری نقطه شروع برای تحول اداری است ؛ از منظری دیگر حضرت آیت الله خامنه ای (مدظله العالی) با فرمان 26 ماده ای سیاست های کلی نظام اداری را به روسأی قوای سه گانه ، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام و رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ابلاغ کردند که افق های تحول اداری را به خوبی روشن می کند. همچنین مواد 114 و 115 مندرج در فصل چهارم قانون مدیریت خدمات کشوری می تواند فرصت و بستر لازم برای تحول اداری را فراهم آورد. این مطالعه با روش بررسی اسناد کتابخانه ای و جستجوی اینترنتی به بازبینی مطالعات انجام شده پرداخته شده است در این مرحله چندین مقاله مورد بررسی قرار گرفت که ضمن اشاره بسیار اجمالی به تاریخچه تحول نظام اداری ایران به بررسی ضرورت و چالش های موجود در نظام اداری ایران و ارائه راهکارهایی برای برون رفت از چالشها پرداخته است.

کلیدواژه ها

تحول-تحول اداری-نظام اداری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.