نقش مدیریت کیفیت فراگیر در مدیریت بحرانهای سازمانی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی حماسه سیاسی (با رویکردی بر تحولات خاورمیانه) و حماسه اقتصادی(با رویکردی بر مدیریت و حسابداری)
  • کد COI اختصاصی: ICPEEE01_0332
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 447
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نرگس ابرهیم زاده جیرکل

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت دولتی-گرایش مالی دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس

چکیده

بروز بحران های سازمانی باتوجه به تحولات محیطی امر اجتناب ناپذیری است، برای پیشگیری و مدیریت بر بحرانهای سازمانی مکانیسم های مختلفی وجود دارد که یکی از آنها مدیریت کیفیت فراگیر است. مدیریت کیفیت فراگیر در تجارت امروز دنیا نقش بسیار مهمی را ایفا می کند و بر طراحی، انتخاب فناوری و فرایندهای مناسب تولید، آموزش کیفیت، مشارکت بیشتر کارکنان، توجه به نیازهای مشتریان و لزوم اندازه گیری کار تاکید دارد. یکی از متداول ترین اصطلاحاتی است که در سالهای اخیر برای پیشبرد و بهبود کیفیت به کار رفته است و یک دیدگاه جامع نسبت به سازمان و محصول دارد. در واقع مدیریت کیفیت فراگیر، (TOTAL QUALITY MANAGEMENT) ، بهبودی در روشهای سنتی انجام کار و تجارت وبه عنوان فنی اثبات شده برای تضمین بقا در جهان رقابتی کنونی به شمار می رود سازمان های عصر حاضر ناگزیرند برای بقا به کیفیت محصول وخدمات خود توجه کنند تا از این طریق بتوانند ضمن حفظ مشتریان فعلی ،مشتریان جدید را جذب کنند و در نتیجه درآمد خود را افزایش دهند رسیدن به این مهم تنها ازطریق اعمال مدیریت صحیح امکان پذیر است. در این مقاله ابتدا مفهوم مدیریت فراگیر، اهداف، نقش ها، اجزا و ابزارهای آن، همچنین نقش مدیران ارشد در مدیریت کیفیت فراگیر، مفهوم بحران، خصوصیات مشترک بحران ها، وظایفی که در مدیریت بحران باید انجام شود تشریح شده و سپس به شناسایی و تجزیه و تحلیل عوامل مؤثر در بروزبحران های سازمانی و راه های اصلاح و جلوگیری از بحران خواهیم پرداخت. مدیریت کیفیت فراگیر با ابزارها و الگوهای خود سازمان را بهبود می بخشد که نتیجه آن فراهم آوردن محصول با کیفیت بالا برای مشتریان، افزایش بهره وری کاهش هزینه ، ایجاد موقعیت رقابتی برای سازمان بوده و از بروز بحرانهای مخرب جلوگیری می کند. این سیستم درصورت بروز بحران به مدیران و دست اندرکاران کمک می کند تا به نحوی مطلوب بحران را مدیریت و آن را حل و فصل کنند.

کلیدواژه ها

مدیریت-کیفیت فراگیر-بحران سازمانی-منابع انسانی-مدیریت بحران

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.