بررسی تاثیر سرمایه اجتماعی بر توانمند سازی کارکنان سازمان بنادر و دریا نوردی(مطالعه موردی اداره کل بندر و دریا نوردی خرمشهر)

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی حماسه سیاسی (با رویکردی بر تحولات خاورمیانه) و حماسه اقتصادی(با رویکردی بر مدیریت و حسابداری)
  • کد COI اختصاصی: ICPEEE01_0168
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 554
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ناجی رئوفی

کارشناس مسئول عملیات و امنیت دریایی

عبدالمحمد طاهری

رئیس دانشکده مدیریت دانشگاه علوم و تحقیقات فارس

محمد قربانی

دانشجوی ارشد مدیریت منابع انسانی دانشگاه آزاد اسلامی بافت و اداره اداره کل بنادر و دریانوردی استان هرمزگان

چکیده

هدف اصلی این پژوهش بررسی تأثیر سرمایه اجتماعی بر توانمندسازی کارکنان سازمان بنادر می باشد. تحقیق حاضر از حیث هدف کاربردی و از لحاظ روش تحقیق، توصیفی همبستگی است . در این پژوهش نقش سرمایه اجتماعی، شامل: اعتماداجتماعی، انسجام اجتماعی و مشارکت اجتماعی بر توانمندسازی کارکنان اداره بندر خرمشهر مورد بررسی قرار گرفت.جامعه آماری این تحقیق کارکنان اداره بندر خرمشهر به تعداد 420 نفر بود که 204 نفر آنها از طریق نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. در این تحقیق پرسش نامه مهمترین ابزار جمع آوری اطلاعات می باشد. به منظور سنجش روایی پرسش نامه از روش پانل متخصصان استفاده شد. به منظور سنجش پایایی ابزار تحقیق، از آلفای کرونباخ استفاده شد. ضریب کرونباخ آلفای برای تمام بخش های پرسش نامه بالای 0/7 محاسبه گردید. یافته های تحقیق نشان داد بین اعتماداجتماعی، انسجام اجتماعی و مشارکت اجتماعی بر توانمندسازی کارکنان اداره بندر خرمشهر در سطح 99 درصد ابطه معنی داری وجود دارد. همچنین نتایج نشان داد که از بین متغیرهای مستقل که بر متغیر وابسته توانمندسازی نقش معنی داری داشتند، سه متغیر مستقل اعتماد اجتماعی، انسجام اجتماعی و مشارکت اجتماعی مهم ترین متغیرهای مستقل مؤثر بر متغیر وابسته تحقیق بوده و به طور تعاملی 53/1 درصد تغییرات متغیر وابسته تحقیق را تبیین می کند. جهت مقایسه اثرات سه متغیر مستقل موجود در مدل رگرسیون بر روی متغیر وابسته از ضرایب استاندارد شده بتا (Beta) استفاده شد که نشان داد متغیر مستقل اعتماد اجتماعی بر توانمندسازی کارکنان دارای بیشترین نقش است.

کلیدواژه ها

توانمند سازی- سرمایه اجتماعی- اداره بندر- خرمشهر

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.