طراحی ساختاری جدید برای سیستم تشخیص نفوذ برپایه ی شبکه های عصبی- فازی در محیط پردازش ابری

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی مهندسی کامپیوتر و فناوری اطلاعات
  • کد COI اختصاصی: CITCOMP01_068
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 916
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا میرزایی

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه مهندسی فناوری اطلاعات، دانشکده کامپیوتر، دانشگاه اصفهان

مائده عاشوری

گروه مهندسی فناوری اطلاعات، دانشکده کامپیوتر، دانشگاه اصفهان

صمد نجفی

گروه مهندسی فناوری اطلاعات، دانشکده کامپیوتر، دانشگاه اصفهان

چکیده

با وجود مزایای زیاد محیط های ابری از جمله انعطاف پذیری و گسترش پذیری، برخی هنوز در مورد پیوستن به این محیط ها مردد هستند که دلیل اصلی این امر مسئله امنیت و حریم خصوصی می باشد. سیستم تشخیص نفوذ بخش مهمی از سیستم های دفاعی در شبکه های کامپیوتری به شمار می آید که برای شناسایی فعالیت های غیر طبیعی سیستم کامپیوتری به کار می رود. در این مقاله ما به معرفی ساختاری برای سیستم تشخیص نفوذ در محیط پردازش ابری خواهیم پرداخت. روش پیشنهادی ما دو ویژگی بارز دارد: یکی توانایی شناسایی حملات و ناهنجاری های ناشناخته است که دلیل این امر استفاده از مکانیزم یادگیری ماشین بر مبنای سیستم استنتاج تطبیقی عصبی- فازی می باشد. این مکانیزم برای آموزش مدل لازم برای سیستم تشخیص نفوذ استفاده می شود. دیگری پایداری و ثبات سیستم مورد نظر در برابر تغییر وضعیت و شرایط موجودیت های سیستم است که از توانایی سیستم در جایگزینی این شرایط با شرایط بهتر و مطابقت و سازگاری با تغییرات ناخواسته ی سیستم نشات می گیرد. سیستم پیشنهادی دارای یک موجودیت به عنوان مدیر سیستم است که وظیفه ی مدیریت جریان اطلاعات، هماهنگی و تعیین ساختار کلی سیستم را برعهده دارد. همچنین از چندین موجودیت برای برپایی ساختار سیستم و انجام عملیات مربوط به پردازش سیستم تشخیص نفوذ استفاده می شود.

کلیدواژه ها

محیط پردازش ابری، سیستم تشخیص نفوذ، سیستم استنتاج عصبی- فازی، RBAC، GRMS

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.