ارائه مدل اثرات ساختار سرمایه و ریسک سیستماتیک بر بازده سهام شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی پژوهش های نوین در مدیریت، اقتصاد و علوم انسانی
- کد COI اختصاصی: ICMEH02_103
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 714
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد واحد بین الملل خرمشهر خلیج فارس
استادیار و عضو هیئت علمی گروه اقتصاد دانشگاه شهید چمران اهواز
استادیار و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات خوزستان
چکیده
شرکتها با توجه به منابع تأمین مالی، از بازده و ریسک متفاوتی در عرصه بازارهای تأمین سرمایه برخوردار هستند. هدف اصلی مدیران افزایش ثروت سهامداران است و ثروت صاحبان سهام به دو عامل ریسک و بازده بستگی دارد، بنابراین انتخاب ترکیب مناسب از داراییها که با در نظر داشتن بازده مناسب بتواند ریسک را به حداقل برساند، گامی در جهت تحقق هدف اصلی مدیران مالی شرکتها میباشد. هدف از این پژوهش بررسی اثرات عوامل ساختار سرمایه و ریسک سیستماتیک بر بازده سهام شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران و ارائه مدل مناسب مربوط به آن میباشد. در مجموع 129 شرکت از صنایع مختلف در بازه زمانی 1388-1392 مورد بررسی قرار گرفته است. برای آزمون فرضیه ها از روش رگرسیون داده های ترکیبی با رویکرد اثرات ثابت با نرم افزار EVIEWS9 استفاده شده است. متغیرهای مستقل این پژوهش عبارت از عوامل ساختار سرمایه نسبت کل بدهی به کل دارایی و نسبت کل بدهی به ارزش بازار سهام و ریسک سیتماتیک میباشد؛ همچنین متغیر وابسته پژوهش بازده سهام شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران است. نتایج نشان میدهد که نسبت کل بدهی به کل دارایی و ریسک سیستماتیک بر بازده سهام اثر مثبت و معنادار دارند، همچنین نسبت بدهی به ارزش بازار سهام دارای اثر و منفی و معنادار بر بازده میباشدکلیدواژه ها
ساختار سرمایه، ریسک سیستماتیک، بازده سهام، رگرسیون داده های ترکیبیمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.