بررسی اقتصادی ریسک عملیاتی بانکداری الکترونیکی یکپارچه و ارایه راهکارهای کاهش مخاطرات آن

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: اولین کنفرانس جهانی بانکداری الکترونیکی
  • کد COI اختصاصی: EBANKING01_021
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2558
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجید عسکرزاده

مرکز تحقیقات مخابرات ایران

رضا مجید زاده

مرکز تحقیقات مخابرات ایران

محمود سعیدی

مرکز تحقیقات مخابرات ایران

محسن جلالی

مرکز تحقیقات مخابرات ایران

چکیده

تحولات اخیر در عرصه تکنولوژی اطلاعات بخش قابل توجهی از فعالیت های اقتصادی و مالی را به فضای مجازی انتقال داده است. بویژه با ظهور پول الکترونیکی و امکان انتقال الکترونیکی وجوه و حوالجات، بانک ها نیز وارد فضای مجازی شده اند. بانکداری الکترونیک با نرخ فزاینده ای در حال رشد است. پیاده سازی بانکداری الکترونیک منجر به تغییر نظام ذخیره سازی اطلاعات و وجوه از حالت گسترده و در شعب به حالت متمرکز و یکپارچه شده و باعث استفاده گسترده از پول الکترونیکی به جای پول کاغذی می گردد. نرم افزارهای یکپارچه بانکداری و گسترش اقبال به آنها شاخصی برای این فرایند محسوب می شود. نگهداری یکپارچه اطلاعات در پایگاه های داده ای محدود و یکپارچه باعث ایجاد ریسک های عملیاتی مانند عدم دسترسی کاربران به پایگاه داده، تغییر و حذف کامل پایگاه داده می گردد. این مقاله به روش سناریو سازی و تحلیل اقتصادی آن به تشریح ریسک های عملیاتی بانکداری الکترونیک یکپارچه و بررسی اثرات اقتصادی این ریسک ها پرداخته و روش هایی برای پیش گیری از این رخدادهای نامطلوب ارایه می دهد.

کلیدواژه ها

بانکداری الکترونیک، پول الکترونیکی، ریسک عملیاتی، پایگاه داده و سیستم های متمرکز و گسترده

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.