سنجش ظرفیت سازمان برای انجام کارتیمی در بخش دولتی ایران

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: همایش پژوهش های مدیریت و علوم انسانی در ایران
  • کد COI اختصاصی: IICMO01_094
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 797
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فیروز رازنهان

عضو هیئت علمی موسسه عالی آموزش و پژوهش مدیریت و برنامه ریزی

سید صابر ملکپور

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت دولتی موسسه عالی آموزش و پژوهش مدیریت و برنامه ریزی

چکیده

کار تیمی مشارکتدادن افراد در امور و تصمیمگیریها و استفاده بهینه از توان، استعداد و خلاقیت افراد میباشد. ظرفیت و توانایی سازمانهای هر کشوری برای انجام کار تیمی موثر و با عملکرد بالا، از ضروریتهای عصر رقابتی امروز است. در جامعه ایران بسیاری از صاحبنظران و اندیشمندان حوزههای اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و مدیریتی در تحلیلهای خود بر این باورند که ما ایرانیها در کارهای جمعی و گروهی موفقیت چندانی نداریم. لذا در پژوهش حاضر، پس از طراحی مدل تحلیلی سهشاخگی ابعاد رفتاری، ساختاری و زمینهای کار تیمی، به سنجش ظرفیت بخش دولتی ایران برای انجام کار تیمی پرداخته شده است و تعداد 73 سازمان/ شرکت دولتی به نمایندگی از بخش دولتی کشور مورد مطالعه قرار گرفته است. این پژوهش بر اساس روش جمعآوری دادهها توصیفی و از نوع پیمایشیمقطعی است. ابزار جمعآوری دادهها، پرسشنامه بوده که قابلیت اعتماد آن از طریق ضریب آلفای کرونباخ و آزمون پستست و پیشتست مورد ارزیابی قرار گرفته است. برای تجزیه و تحلیل دادهها از آزمون t تکنمونهای و تحلیل واریانس یک عامله استفاده شده است.پس از تجزیه و تحلیل دادههای پرسشنامه، ظرفیت بخش دولتی ایران برای انجام کار تیمی در طیف 5 درجهای لیکرت در ابعاد رفتاری با میانگین و انحراف معیار 0/32، 2/66 ابعاد ساختاری 0/28، 2/89 و ابعاد زمینه ای 0/37، 2/88 بدست آمد که این نتایج نشان میدهد که ظرفیت بخش دولتی ایران برای انجام کار تیمی در هر سه بعد، کمتر از حد متوسط است و بخش دولتی خصوصأ در بعد رفتاری کار تیمی مشتمل بر متغیرهای نظام جبران خدمات، سیستم ارزیابی عملکرد، سیستم آموزشی، سبک رهبری و سیستم گزینش/ استخدام با مشکلات گستردهای روبرو است. ضمنأ در این پژوهش به مقایسه تطبیقی وضعیت کار تیمی در سازمانهای نظامی، بیمارستانی و اجرایی کشور پرداخته شده است.

کلیدواژه ها

کارتیمی، ظرفیت سازمانی، بخش دولتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.