بررسی تاثیر پروفیل هندسی پین ابزار بر استحکام جوش همزنی اصطحکاکی ورق های پلیمر آمورف

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی رویکردهای نوین و کاربردی در مهندسی مکانیک
  • کد COI اختصاصی: NAAME01_067
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 674
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید کاوس فر

استادیار،گروه مهندسی مکانیک،واحد بناب،دانشگاه آزاد اسلامی،بناب ،ایران

ناصر صادقیان

استادیار،دانشکده مهندسی مکانیک،دانشگاه صنعتی شهدای هویزه،دشت آزادگان ،خوزستان،ایران

چکیده

در این مقاله استحکام اتصال جوش ورق های پلیمری از جنس اکریلونیتریل بوتا دی ان به عنوان یک ماده گرما نرم امورف مورد مطالعه و بررسی قرار گرفته است. در این بررسی که به روش تجربی - آماری انجام گرفته است از پیچیدگی نظامند برای ارزیابی استحکام مکانیکی در طراحی آزمایش های جوشکاری همزنی اصطکاکی استفاده شده است. یک طرح مرکب مرکزی در دو بلوک نوع پروفیل پین ابزار جوشکاری طراحی و اجرا شد. برای ارزیابی استحکام اتصال جوشی از روش آزمون ASTM D638 بهره برده شده است. پارامترهای مؤثر در رفتار استحکامی قطعات جوش شده شامل سرعت دورانی و خطی ابزار زاویه انحراف از قائم، ضریب منظر هندسی و نوع پروفیل پین ابزار می باشد. برای تحصیل تحت آزمایش های جوشکاری از تحلیل واریانس استفاده شده است. برای مطالعه رفتار کیفیت اتصال تغییرات ساختاری پلیمر با استفاده از روش گرما سنجی روبشی تفاضلی (DSC) بررسی مشاهده شده است بیشترین مقدار استحکام نسبی جوش به اندازه 6 و 100 درصد ماده پایه بدست امده است و بررسی تغییرات ساختار ماده نیز به خوبی مؤید این مطلب است. تأثیر پارامترهای دخیل در استحکام اتصال جوشکاری موفق ورقه پلیمری به دست آمده و رابطه ریاضی - آماری آن برای هر دو نوع پین ارائه شده است. بیشترین مقدار استحکام گفته شده مرتبط با پین مخروطی حاصل شده است.

کلیدواژه ها

جوشکاری همزنی اصطحکاکی،پلاستیک گرمانرم،استحکام کششی،گرما سنجی روبشی تفاضلی،تحلیل واریانس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.