ﭘﯿﺶ ﺑﯿﻨﯽ ﺗﺎﺛﯿﺮ ﻋﻮاﻣﻞ ﻣﺎﺷﯿﻨﮑﺎری در نیروی ﺷﮑﻞ دﻫﯽ ﺗﺪرﯾﺠﯽ ورق های ﺳﻪ ﻻﯾﻪ ﺟﻮش انفجاری Al-Cu-Al
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: اولین کنفرانس ملی رویکردهای نوین و کاربردی در مهندسی مکانیک
- کد COI اختصاصی: NAAME01_061
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 598
نویسندگان
دانش آموخته کارشناسی ارشد،گروه مهندسی مکانیک،دانشگاه آزاد اسلامی،واحد جاسب،ایران
استادیار ،گروه مهندسی مکانیک،دانشگاه کاشان،کاشان،ایران
چکیده
فرایند جوش انفجاری یکی از روشهای ایجاد اتصال بین فلزات چندلایه می باشد که فشار لازم جهت ایجاد اتصال از طریق انرژی ناشی از انفجار مواد منفجره حاصل می شود. عملیات شکل دهی تدریجی بر روی این نوع ورق ها به کمک ابزار دوار، بدون نیاز به قالب و با وسایل ارزان، امکان تولید قطعات با ابعاد متفاوت و با هزینه پایین تر را بوجود می آورد . هدف از این تحقیق، بررسی تاثیر پارامترهای ماشینکاری شامل قطر ابزار، گام عمودی، سرعت دورانی اسپیندل و سرعت پیشروی بر روی نیروی شکل دهی ورق های فلزی چند لایه می باشد. به منظور دستیابی به این هدف، یک نمونه ورق فلزی متشکل از سه لایه آلومینیوم-مس-آلومینیوم به روش جوش انفجاری تولید شد. سپس با روش آماری رویه پاسخ، آزمایشات شکل دهی (ناشی از اثر متغیرهای تحقیق) انجام شد و در نهایت اثرات متغیرهای مذکور بر روی نیرو ی شکل دهی ورق، مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج آزمایشات با روش رویه پاسخ، مشخص نمود که دو فاکتور گام عمودی و سرعت پیشروی، تاثیر بسیار مهمی بر مقدار نیروی شکل دهی تدریجی ورق های سه لایه آلومینیوم-مس-آلومینیوم دارند. البته بالاترین ضرایب تاثیرگذاری متعلق به گام عمودی ماشین بود که نشان دهنده اهمیت این متغیر در پارامترهای ماشینکاری میباشد. با استفاده از ضرایب تخمینی مدل آماری، ارتباط میان متغیر پاسخ و هر یک از متغیرهای ورودی آزمایش بدست آمد. سرانجام این مدل با انتخاب مناسب فاکتورهای تحقیق، محدوده بهینهای از عوامل تاثیرگذار را پیش بینی نمود.کلیدواژه ها
ورق سه لایه آلومینیوم،مس-آلومینیوم،شکل دهی تدریجی،جوش انفجاری،عوامل ماشینکاریمقالات مرتبط جدید
- نگاهی به نقش اقتصاد سیاسی ایران در مدیریت مصرف انرژی
- مقایسه روشهای نورتابی شیمیایی رادیکال *CH و *OH در استخراجپاسخ دینامیکی شعله جریان متقابل
- مطالعه عددی اثر تحریک جریان ورودی بر عملکرد یک انژکتور هممحور برشی تحت شرایط گذربحرانی
- مطالعه ساختار شعله متان هیدروژن در مشعل پیچشی سیدنی با استفاده از مدل احتراقی حجمی
- مطالعه تجربی اثر احتراق جریان چرخشی غیر پیش مخلوط بر پایداری، شدت تابش نور و دینامیک شعله پروپان - اکسیژن/هوا
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.