تحلیل اگزرژی کمپرسورهای سانترفیوژ ایستگاه های تقویت فشار گاز:تاثیر دمای محیط

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی رویکردهای نوین و کاربردی در مهندسی مکانیک
  • کد COI اختصاصی: NAAME01_031
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 808
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی جهانگیری

کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک،دانشگاه صنعتی مالک اشتر،اصفهان،ایران

چکیده

در این تحقیق آنالیز انرژی و اگزرژی بر روی کمپرسورهای سانتریفیوژی یک ایستگاه تقویت فشار گاز مورد بررسی قرار گرفته است. کمپرسورهای سانتریفیوژ مورد مطالعه شامل کمپرسورهای A و B می باشد که کمپرسور تک مرحله ای و کمپرسور B یک کمپرسوردو مرحله ای می باشد. اگزرژی مفهوم کاربردی برای تولید کار برگشت پذیر میان یک حالت ترمودینامیکی معین و حالت مرده (شرایط محیط) می باشد در حقیقت اگزرژی بیشترین کاری است که در یک توربین با حذف عوامل برگشت ناپذیر قابل تولید است با کمترین مقدار کاری است که یک کمپرسور در غیاب تمامی اتلاف ها مصرف می نماید. از این رو معیار مناسب جهت تحلیل سیستم های ترمودینامیکی می باشد. در این کار برای ترتیب قاضی مشخص به عنوان خوراک کمپرسورهای سانتریفیوژ، آنالیز اگزرژی با در نظر گرفتن تغییرات دمای محیط از 0 تا 50 درجه سانتی گراد و با فواصل دمای 10 درجه سانتی گراد انجام شد. در کمپرسورهای A و B مقدار اگزرژی و راندمان ترمودینامیکی قانون، دوم بر اساس مفهوم اگزرژی با افزایش دمای محیط کاهش یافته است. به طوری که با افزایش دمای محیط از 0 تا 50 درجه سانتی گراد اگزرژی برای کمپرسور A مرحله اول کمپرسور B و مرحله دوم کمپرسور B به ترتیب 0/36 و 7/28 و 4/89 درصد کاهش یافت و راندمان ترمودینامیکی برای کمپرسورهای A مرحله اول کمپرسور B و مرحله دوم کمپرسورB به ترتیب 0/40 و 7/27 و 4/94 درصد کاهش پیدا نمود در کمپرسورهای A و B برگشت ناپذیر با افزایش دمای محیط روندی افزایشی را در پی داشت.

کلیدواژه ها

کمپرسور سانترفیوژ،اگزرژی،راندمان ترمودینامیکی،دمای محیط

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.