مدل سازی عددی و سه بعدی پیل سوختی پلیمری و بررسی تاثیر عرض فوقانی کانال گاز بر عملکرد پیل

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی رویکردهای نوین و کاربردی در مهندسی مکانیک
  • کد COI اختصاصی: NAAME01_028
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 449
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیر ابراهیمی

دانشجوی کارشناسی ارشد،گروه مهندسی مکانیک،واحد بین المللی جلفا،دانشگاه آزاد اسلامی ،جلفا،ایران

محمدعلی اشجاری

استادیار،گروه مهندسی مکانیک،واحد بین المللی جلفا،دانشگاه آزاد اسلامی ،جلفا،ایران

چکیده

در این مقاله پیل سوختنی غشاء پلیمری با کانال های گاز به حالت مربعی عنوان مدل حالت پایه به صورت عددی مدل سازی شده است سپس تاثیرات تغییر ولتاژ کارکرد پیل بر عملکرد آن و بررسی تغییر هندسی ورودی کانال گاز بر عملکرد پیل سوختی مورد بررسی قرار گرفته، در راستای بالا دمایی پیل نسبتاً بالا است، در انتهای پیل در این ولتاژها دما افت شدیدتری را از خود نشان می دهند. شبیه سازی که به صورت غیر هم دما می باشد و استفاده از دینامیک سیالات محاسباتی و روش حجم محدود انجام گرفته است. شرایط عملکرد پیل کاملاً پایدار و به دلیل پایین بودن سرعت و در نتیجه عدد رینولدز رژیم جریان آرامی باشد تمام واکنش دهنده ها و محصولات به صورت گزیده آن فرض شده است. برای بررسی تأثیر هندسه، ابتدا عرض کانال در قسمت های فوقانی با ثابت نگهداشتن است و قسمت های تحتانی به تدریج کاهش می یابد. مشاهده می شود که با تغییر هندسه کانال عملکرد پی کاهش می یابد. در گام بعدی تأثیر افزایش عرضه فوقانی کانال بر عملکرد پیل مقایسه شده است که با افزایش عرض تا حد معینی عملکرد بالا می رود که اگر این عمل ادامه یابد عملکرد افت شدیدی خواهد داشت.

کلیدواژه ها

غشاء پلیمری،پیل سوختی پروتنی،هندسی کانال گاز،حجم محدود

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.