شبیه سازی عددی قطعات گنبدی شکل به روش شکل دهی الکتروهیدرولیک

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی رویکردهای نوین و کاربردی در مهندسی مکانیک
  • کد COI اختصاصی: NAAME01_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 652
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی ظهور

دانشیار،دانشکده مهندسی مکانیک،دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی،تهران،ایران

منصور حسینی

کارشناسی ارشد ،دانشکده مهندسی مکانیک،دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی،تهران،ایران

اسحق حقی

کارشناسی ارشد،دانشکده مهندسی مکانیک ،دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی،تهران،ایران

چکیده

شکل دهی الکتروهیدروایک یکی از فرایند های منحصر به فرد شکل دهی با سرعت بالا محسوب می شود. در این روش از تخلیه الکتریکی در داخل مایع جهت تبدیل انرژی الکتریکی به انرژی مکانیکی به صورت موج شوک برای انجام کار اضافی، غلبه بر اصطکاک و تغییر شکل قطعه کار استفاده می شود. این روش شکل دهی شباهت زیادی به شکل دهی انفجاری دارد و تنها تفاوت این دو روش ، در منبع انرژی ان ها است. در این مقاله ابتدا شبیه سازی فرایند شکل دهی انرژی الکتروهیدرولیک با استفاده از روش المان محدود انجام شده است. برای شبیه سازی از سه نوع ورق فلزی که عبارتند از: فولاد ملایم (IF210) فولاد استحام بالا (DPX800) و فولاد زنگ نزن (1.4509) استفاده شده است. در این شبیه سازی تحلیل دینامیکی صریح به کار رفته و اثر تخلیه الکتریکی به صورت بارگذاری شتاب درون حجمی صوتی انجام شده است. برای ورق فلزی تحلیل سه بعدی به کمک مدل پوسته ای مورد استفاده قرار گرفت. و از مدل جانسون کوک برای توصیف رفتار پلاستیک ماده استفاده شده است. سپس شکل هندسی قطعه و توزیع کرنش ها ارزیابی شد. سرانجام نتایج بدست امده با نتایج تجربی منتشر شده توسط سایر پژوهشگران مقایسه گردید و انطباق مناسبی بین نتیج تجربی و عددی حاصل گردید.

کلیدواژه ها

شکل دهی سرعت بالا،شکل دهی الکتروهیدرولیک،روش المان محدود،تخلیه الکترونیکی،جانسون-کودک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.