تعیین لبه داده های میدان پتانسیل با استفاده از روش تانسور ساختار

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی علوم و مهندسی
  • کد COI اختصاصی: ICESCON03_429
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 635
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی رضا دهقانپور

دانشجوی کارشناسی ارشد ژئوفیزیک، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران

حسین زمردیان

عضوهیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی،واحد علوم و تحقیقات تهران

میرستار مشین چی اصل

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران

چکیده

تعیین لبه یکی از روش های مورد نیاز در تفسیر داده میدان پتانسیل می باشد. روشهاس زیادی بر پایه مشتق های عمودی و افقی داده میدان پتانسیل جهت آشکار کردن لبه وجود دارد. مقادیر ویژه بزرگ ازتانسور ساختار می توانند لبهی ساختارهای زمین شناختی را مشخص نمایند، اما حدود مرزهای ساختارهای زمین شناسی با دامنه های کوچک را نمی توانند تعیین کنند. جهت فائق آمدن بر این مشکل، در این مقاله سه روش هنجارسازی متفاوت برای بهبود توانایی تعیین لبه مقادیر ویژه بزرگ تانسور ساختار ارائه می شود. این روش ها می توانند لبه هایی با دامنه کوچک و بزرگ را در یک زمان روی یک نقشه واحد نشان بدهند. همچنین این روشها، لبه های غیر واقعی برای بی هنجاریهای مثبت ومنفی حاصل از ساختارهای زمین شناسی روی نقشه میدان پتانسیل، ایجاد نمی کنند. این روش برایداده های مصنوعی و واقعی گرانی مربوط به یک منطقه در اطراف شهر قم ، مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج نشان می دهند که این روش ها برای تعیین لبه و مرز چشمه بیهنجاری مفید بوده و کارایی خوبی دارند.

کلیدواژه ها

تانسور، قم، گرانی، مقادیر ویژه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.