اثر تنش شوری اب برتغییرات آناتومی ومرفولوژیکی درگیاه لوبیا

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی علوم و مهندسی
  • کد COI اختصاصی: ICESCON03_422
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 715
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بدرالسادات صحافی

اداره آموزش و پرورش شهرستان ابرکوه

چکیده

شوری آب وخاک یک مشکل و عامل مهم درتولیدات کشاورزی است. این بررسی به منظور مقایسه ی اثر شوری بر تغییرات آناتومی و مرفولوژیکی درگیاه شاهد و گیاه لوبیای تحت تیمار شوری می باشد. در اوایل بهار1388 بذرهای جوانه زده ی گیاه به گلدان های پرازمحول غذایی هوگلند انتقال یافت و در اتاقک رشد در شرایط محیطی گلخانه (درجه حرارت 25±2 و رطوبت نسبی 62±5) رشد یافت.سپس به مدت دو هفته با NaCl و Na2SO4(ا0-100میلی مول)تیمار گردید.براساس نتایج مشاهده شده دراین تحقیق، دوزهای اضافه شده ی نمک کلریدی و سولفاته ی سدیم باعث تنش درگیاه جوان می گردد. مساحت برگ(سانتی متر مربع)طول و عرض روزنه در اپیدرم بالایی و پایینی(میکرون) درگیاهان تحت شوری کاهش یافت و تعداد و تراکم روزنه در گیاه شاهد بیشتر از گیاه تحت تیمار بود. و سدیم کلرید اثر سمی بیشتری نسبت به سدیم سولفات درگیاه بوجود آورد. همچنین نتایج وزن خشک ریشه و برگ نشان می دهد که رشد گیاه لوبیا با غلظت ماده ی نمکی ارتباط عکس دارد و تا 40-50 درصد در مقایسه با گیاه شاهد باعث کاهش وزن می گردد. بنابراین نتیجه می شود که شوری باغلظت پایین می تواند به طور جزئی دراشکال آناتومی ومرفولوژیکی گیاه لوبیا تاثیر گذارد.

کلیدواژه ها

شوری،کشت هیدروپونیک، تراکم، روزنه ،گراویمتری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.