اثرات ضدباکتریایی عصاره متانولی گیاه سیاه تلو بر باکتریهای اشریشیاکلی وباسیلوس سوبتیلیس

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی علوم و مهندسی
  • کد COI اختصاصی: ICESCON03_411
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 845
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمانه غفاری وسطی

دانشجوی کارشناسی ارشد میکروبیولوژی دانشگاه آزاد اسلامی،واحد آیت الله آملی،آمل،ایران

اسماعیل فتاحی

استادیار گروه زیست شناسی،واحد آیت الله آملی،دانشگاه آزاد اسلامی،آمل،ایران

عباسعلی ده پور جویباری

استادیار گروه زیست شناسی،واحد قائمشهر،دانشگاه آزاد اسلامی،قائمشهر،ایران

چکیده

با توجه به دامنه وسیعی از اثرات نامطلوب داروهای شیمیایی و از طرفی به علت عوارض زیاد داروهای شیمیایی و ناتوانی این داروها در درمان قطعی بسیاری از بیماریها در چند دهه اخیر توجه زیادی به مصرف داروهای گیاهی شده است.گیاه سیاه تلو ازخانواده رامناسه و دارای خواص آنتی اکسیدانی و ضدمیکروبی میباشد.لذا در این پژوهش اثرات ضدباکتریایی عصاره متانولی گیاه سیاه تلو بر برخی از میکروارگانیسم های اشریشیاکلی و باسیلوس سوبتیلیس مورد ارزیابی قرار گرفت. برای تعیین حداقل غلظتبازدارندگی) MIC (و حداقل غلظت کشندگی) MBC (از روش آزمون ماکرودایلوشن براث استفاده گردید.همچنین برای تعیین حساسیت باکتری های مورد آزمون به عصاره ها از روش دیسک دیفیوژن استفاده شد و پس از اندازه گیری قطر هاله عدم رشد با آنتی بیوتیک های کوتریموکسازول،جنتامایسین،آمپی سیلین،سفازولین و سفتریاکسون مقایسه شدند و آنالیز آماری با نرم افزار SPSS صورت گرفت. بر اساس نتایج بدست آمده از این مطالعه با افزایش غلظت عصاره قطر هاله عدم رشد بیشتر شد.بیشترین اثر برروی باکتری اشریشیاکلی(قطر هاله عدم رشد10/33میلی متر) در غلظت 100mg/ml مشاهده شد. میزان MLC برای باکتری اشریشیاکلی نسبت به باکتری باسیلوس سوبتلیس درغلظت کمتر عصاره سیاه تلو(MlC=125mg/ml) ثبت شد. یافته های این تحقیق نشان داد که عصاره متانولی گیاه سیاه تلو بر باکتری گرم منفی اشریشیا کلی تاثیر بیشتری داشته است.

کلیدواژه ها

سیاه تلو،فعالیت ضدباکتریایی ،عصاره متانولی، انتی بیوتیک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.