بررسی استعمال گلایسین و تیمار سالیسیلیک اسید بر خصوصیات مورفولوژیک گل اهار در شرایط تنش شوری

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی علوم و مهندسی
  • کد COI اختصاصی: ICESCON03_366
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 838
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اعظم جیران

کارشناس ارشد باغبانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیروان

چکیده

اهار با نام علمی zinnia haageana به خانواده Asteraceae و راسته Asterales تعلق دارد و دلیل استفاده از این گیاه، گل های بسیار زیبای ان با رنگهای گرم و شاد است که زیبایی فراوانی را به محیط اطراف هدیه می دهد و از جمله گیاهان حساس به شوری میباشد.تنش شوری جزو اولین تنش های محیطی است که گیاهان با ان مواجهند و امروزه به عنوان یکی از مهمترین تنش های محیطی رشد گیاهان را تحت تاثیر قرار می دهد. این ازمایش در سال زارعی 1392-93 در گلخانه تحقیقاتی مجتمع اموزش عالی شیروان با هدف -بررسی تاثیر اسید سالیسیلیک، گلایسین، بتائین و گلایسین بتائین بر خصوصیات مورفولوژیک گل اهار تحت تنش شوری در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با 11 تیمار در سه تکرار انجام شد.به طور کلی نتایج نشان داد که اسید سالیسیلیک در بین ترکیبات الی مورداستفاده، صفات مورد مطالعه را به میزان بیشتری در گل اهار تحت تنش شوری افزایش داد و به عبارتی اثر مخرب تنش را بر گیاه به میزان بیشتری کاهش داد.در این تحقیق ترکیبات الی با غلضت 10 میلی مولار استفاده شد.بر اساس نتایج این تحقیق صفات مورد بررسی شامل ارتفع بوته،قطر گل اذین، وزن تر و خشک اندام هوایی و ریشه، قطر گل،تعداد گلبرگ می باشد.مشخص شد در سطوح بالای تنش شوری تمام صفات ذکر شده بعلاوه میزان کلروفیل a و b و کل و میزان کارتنوئید در گل اهار بطور معنی داری کاهش یافت. بنابراین اسید سالیسیلیک باعث افزایش تحمل گل اهار به تنش شوری گردید و پس از اسید سالیسیلیک ، به ترتیب گلایسین بتائین، گلایسین و بتائین قرار داشت. لازم بذکر است در مجموع استفاده از ترکیبات الی با تخفیف اثرات تنش شوری شد

کلیدواژه ها

گل اهار، اسی سالیسیلیک ،گلایسین، بتائین، گلایسین بتائین، شوری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.