بررسی عوامل ترغیب کننده و بازدارنده ی مطالعه در میان مراجعان کتابخانه های عمومی شهرستان مسجد سلیمان

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی علوم و مهندسی
  • کد COI اختصاصی: ICESCON03_283
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1328
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهرداد باورصادامیدیان

چکیده

پژوهش حاضر از نوع کاربردی بوده و با هدف شناسایی عوامل بازدارنده و ترغیب کننده ی مطالعه ی مراجعان کتابخانه های عمومی شهرستان مسجد سلیمان و به روش توصیفی پیمایشی انجام شده است. جامعه ی پژوهش شامل 345 نفر از مراجعان کتابخانه های عمومی شهرستان مسجد سلیمان می باشد که دریک سال پیش از انجام پژوهش حداقل در یکی از کتابخانه های عمومی شهرستان مسجد سلیمان عضویت داشته اند. یافته های پژوهش نشان داد که نزدیک به 90 درصد از شرکت کنندگان درپژوهش و عوامل ترغیب کنندگان و بازدارنده از مطالعه ارتباط معناداری وجود دارد. بین میزان تحصیلات مراجعان و عوامل بازدارنده و ترغیب کنندگان ارتباط معناداری مشاهده نشد. عوامل مهم ترین ترغیب کنندگان مراجعان کتابخانه های عمومی شهرستان مسجد سلیمان به مطالعه به ترتیب عبارتند از : خدمات رایگان کتابخانه(82/9) خانواده (76/8) برخوردار بودن کتابخانه از کتاب های مناسب و مورد درخواست افراد(68/4) ارزان شدن قیمت کتاب(61/7)نزدیک بودن کتابخانه به محل زندگی(59/7) راهنمایی کتابدار(58) اخلاق و حسن برخورد کتابدار(56/2) وجود ساعت مطالعه در مدارس(51/1) وجود کتابخانه های مجهز و کتابدار تمام وقت درمدارس(36/8) مهم ترین عوامل بازدارنده مراجعان کتابخانه های عمومی شهرستان مسجد سلیمان به ترتیب عبارتنداز: نداشتن انگیزه کافی برای مطالعه (73/9) بی توجهی به نظم و برنامه ریزی در اداره زندگی و اهمیت ندادن به تخصیص وقت برای مطالعه(51/6)در دسترس تبودن کتاب های مورد نیاز ومورد علاقه در کتابخانه ها و کتاب فروشی ها(49/3) عدم شناخت و احساس نیاز به مطالعه به عنوان یک ضرورت (45/5)دردسترس نبودن کتابخانه های عمومی در منطقه مسکونی و محل کار(46/1) جهت گیری فکری و فرهنگی جامعه به سمت مسائل اقتصادی و احترام نگذاشتن به علم و دانش(45/5)گرانبودن کتاب و مشکلات اقتصادی خانواده در تخصیص هزینه برای مطالعه(44/9) افزایش رسانه های عمومی و جاذبه های رسانه های الکترونیکی (43/5)

کلیدواژه ها

عوامل بازدارنده ی مطالعه، عوامل ترغیب کننده ی مطالعه، کتابخانه های عمومی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.