بهسازی بافت های قدیم شهری شیراز نمونه موردی خیابان لطفعلی خان زند
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی علوم و مهندسی
- کد COI اختصاصی: ICESCON03_252
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1323
نویسندگان
استادیار دانشکده شهرسازی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیضا، ایران
دانشجو کارشناسی ارشد، دانشکده شهرسازی، دانشگاه آزاد اسلامی واحدبیضا، ایران
چکیده
در جوامع بشری می توان ، شهرهایی با هویت تاریخی را مشاهده نمود که هویت موجود ، ریشه در زمینه های فرهنگی و تاریخی شهرهاداردکه بر هویت بخشی شهر اثر گذار است . رویدادهای گذشته موجب شده تا میان گذشته و حال یک مکان ، پیوند عمیقی ایجاد گردد.حضور مردم با فرهنگ های متفاوت نیز ، هویت های متفاوتی را در محیط ایجاد می کند که موجب ایجاد مکانهایی که با خصوصیات فرهنگی وهویتی متفاوت می شود . بنابراین دیالکتیک میان فرهنگ و تاریخ مردمان جوامع ، از عناصر هویت بخش محیطی می باشند . همچنین ،شهرها بعنوان اولین پایگاه شکل گیری جوامع و هویت در آن ، معرف عقاید و فرهنگ مردم است 2. در این میان ، بافتهای تاریخی و درمواردی فرسوده شهرها ، از جمله مکان های موجود هستند که علاوه بر سابقه ی تاریخی و فرهنگی ، دارای معضلاتی هستند که گریبان گیرشهرهاست و این در حالی ست که این مکانها چنانچه به فعلیت برسند می توانند در جهت توسعه شهری بعنوان نقطه عطفی بحساب آیند .خیابان لطفعلی خان زند شیراز در بافت قدیم و فرسوده شهر ، دارای پتانسیل های مثبت و منفی بسیاری است . سوال اصلی اینست که تاچه اندازه در محدوده بافت تاریخی شهری میتوان معضلات ناشی از فرسودگی را مرتفع نمود و هویت تاریخی از دست رفته آن را بدان بازگرداند ؟ در این راستا با روش بصورت توصیفی تحلیلی و بصورت بررسی اسناد و متون تخصصی و با مطالعه از کتب و مجلات تخصصیو نیز طرحهای پژوهشی مرتبط ، به تشریح مفاهیم هویت در شهر پرداخته ، مشکلات و موانع موجود در خیابان را بررسی نموده و راهکارهایی را در قالب جدول استنتاجی و نمودار ، جهت بازشناسی مفهوم هویت ارائه داده که موجب احیاء ارزش های از دست رفته و تعامل دوبارهمحیط با کاربران این خیابان می گردد .نتیجه گیری در نهایت ، آنچه در این نوشتار قابل اهمیت است اینست که ، همواره این نکته را بایستی در نظر داشته باشیم که در جریان احیاء یک بافتفرسوده و چه بسا تاریخی یک شهر بایستی علاوه بر ساماندهی و بهبود وضعیت کالبدی – فضایی ، به مسائل فرهنگی – اجتماعی و علاوه بر آن مسئله هویتی آن نیز توجه گردد . بدین صورت می توان عنوان کرد که احیاء همه جانبه بوده و تنها یک عامل یا چند عامل کلی درنظر گرفته نشده است . بنابراین ، این نگاه همه جانبه موجب پایداری آن بافت نیز می گردد .کلیدواژه ها
هویت، هویت شهری، احیاء بافت فرسوده، خیابان لطفعلی خان زندشیرازمقالات مرتبط جدید
- بررسی به کارگیری سیستم ذخیره سازی انرژی با استفاده از منابع انرژی تجدیدپذیر
- اقدامات لازم برای حفاظت از محیط زیست دریایی
- ارائه طرح مبتنی بر رایانش ابری جهت ارتقاء بهره وری صنایع خودروسازی (مطالعه موردی: مدیران خودرو)
- مروری بر تکنولوژی ماکرویو برای خردایش سنگ های کمیاب
- کاربرد و بکارگیری تکنولوژی های اینترنت اشیا ، یادگیری ماشین و پردازش تصویر در امنیت و کنترل خودرو
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.